Cudi Dağı bölgesindeki yangın yayılıyor

Şırnak kırsalındaki Cudi Dağı bölgesinde çıkan yangından dolayı yüzlerce ağaç küle döndü, halka ait bağ ve bahçelerde büyük zarar meydana geldi.

Şırnak’taki Cudi Dağı bölgesi ile merkeze bağlı Balveren beldesi (Gundikê Melê) kırsalında bulunan ormanlık alanlarda yangın çıktı. Birçok noktadan görülen yangınlardan kaynaklı yüzlerce ağaç küle döndü. Ormanlık alandaki canlıların yaşamlarını olumsuz etkileyen yangınlardan kaynaklı, bölgede bulunan insanlara ait bağ ve bahçelerde büyük zarar meydana geldi.

Halen dumanların yükseldiği bölgelerdeki yangınlara ilgili kurumlar herhangi bir müdahalede bulunmuyor. Bazı yerlerde insanlar kendi çabaları ile yangını söndürmeye çalışıyor.

Yangınların neden kaynaklandığı hakkında kesin bir bilgi elde edinilemezken, bazı yerel kaynaklar yangının çevre karakollardan yapılan top atışlarından kaynaklandığını iddia etti.

Şırnak merkez ile Cizre ilçesi arasında bulunan Gabar Dağı bölgesinde de geçtiğimiz günlerde yapılan top atışlarından dolayı yangın çıkmış ve birçok ağaç küle dönmüştü.