HDP, Van'da adaylarını tanıttı

HDP, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı ve ilçe belediye eş başkanları için tanıtım programları düzenledi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü tarafından düzenlenen tanıtım etkinliklerine Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, DBP Van İl Eşbaşkanı Ayla Tarhan ile Çaldıran ve Muradiye belediye eşbaşkan adayları katıldı.

'31 MART'TA GASBA SON VERECEĞİZ'

‘Kürtlere her zulüm yapıp sonra da bir şey olmamış gibi tehdit ediyorlar’

İlk olarak Muradiye’de düzenlenen etkinlikte konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, AKP'ye seslenerek, "İşte bu halk sizin bu tehditlerinize rağmen bugün  hâlâ burada ve dimdik ayakta. Halkımız barış istiyor, özgürlük istiyor, demokrasi istiyor ve bunu isterken herkes için istiyor. Kürt halkının derdi bir asfalt yol, süslü parklı caddelerden öte bir şeydir. Kürt halkının iradesi şu anda cebren ve zorla gasp edilmiştir. 31 Mart’ta bu irade gasbına son vereceğiz" dedi.

HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede ise "Halkımızın iradesiyle belirlediği belediye başkanlıklarımız aniden çıkarılan kararnamelerle kayyumlara devredildi. Belediyelerin etrafını beton duvarlarla ördüler. Halkımız hiçbir zaman iradesinden vazgeçmedi ve boyun eğmedi. 31 Mart’ta Van halkı iradesine nasıl sahip çıktığını, AKP ve MHP’nin kirli oyunlarına nasıl gelmediğini gösterecektir. 21 Mart’ta Newrozu, 31 Mart’ta kayyumları göndermenin bayramını kutlayacağız" şeklinde konuştu.

'BELEDİYELERİ GERİ ALACAĞIZ'

HDP, Muradiye’de yaptığı aday tanıtımından sonra bugün Çaldıran'da aday tanıtımı yaptı. Van yolu caddesi üzerinde seçim bürosunda yapılan programa HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede , DBP Van İl Eş Başkanı Aynur Tarhan,  Çaldıran Belediye Eş Başkan Adayları Leyla Atsak, Faruk Demir ve çok sayıda kişi katıldı. İlk konuşmayı yapan HDP İlçe Eş Başkanı Ali İhsan Taş halkı selamlayarak 31 Mart'da yapılacak olan yerel seçimlerde zaferle çıkacaklarını belitti.

Çaldıran Belediye Eşbaşkan adayı Faruk Demir de "31 Mart'ta yapılacak olan seçimler bizim ve halkımız için çok önemli, çünkü halkımızın elinden alınan gasp edilen Çaldıran Belediyesini geri alarak halkın hizmetine sunacağız" dedi.

'BELEDİYELER KARAKOL OLMAKTAN ÇIKACAK'

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı ise şunları söyledi: "31 Mart yerel seçimlerinden sonra belediye binalarını karakol olmaktan çıkaracağız ve halka teslim edeceğiz, belediyelerde yapılan ne kadar usulsüzlükler varsa hepsinin hesabını soracağız" dedi.

DBP Van İl Eşbaşkanı Ayla Tarhan ise konuşmasına 80 gündür açlık grevini sürdüren Leyla Güven’i selamlayarak başladı. Tarhan, "Kayyum gasbı ile halkımızı yok etmeye çalışanlar halkımızın direnişi karşısında bir kez daha yenilecektir” ifadelerini kullandı.