HPG'den Güney Kürdistan'da işgalcilere üç noktada eylem

HPG gerillaları Güney Kürdistan’daki Türk işgal güçlerine yönelik bir çok noktada eylemler düzenledi. Türk ordusunun çok sayıda kaybının olduğu bildiriliyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Lêlîkan tepesinde bir sabotaj eyleminin yanısıra mevzilerin koldan yoğun gerilla ateşi altına alındığını belirtirken, Barzan’daki bir tepede de Türk ordusuna ait mevzi ve barınakların vurulduğunu bildirdi.

LÊLÎKAN’DA SABOTAJ VE DÖRT KOLDAN YOĞUN ATEŞ

HPG-BİM, eylemlerin “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında gerçekleştiğini belirterek ayrıntılarını şöyle verdi:

“31 Ağustos günü saat 20.30’da güçlerimiz Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesindeki işgalcilere yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

2 Eylül günü saat 07.10’da Lêlîkan’daki işgalciler, güçlerimizce ikinci defa hedeflenmiştir. Tepedeki düşman mevzii ve barınaklarının 4 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

BARZAN’DA ASKERİ MEVZİLER EYLEM

Aynı gün saat 10.30’da güçlerimiz, Barzan bölgesine bağlı Tepê Xwedê yakınlarında bulunan Şehit Munzur tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman tepesindeki mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

AMEDIYÊ ÇEVRESİNE HAVA SALDIRISI

HPG-BİM, Türk ordusunun ayrıca Amediyê çevresini bombaladığını belirtirken, şu bilgileri paylaştı: “İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları, 3 Eylül günü (bugün) sabaha karşı 03.00 sularında, Güney Kürdistan’daki Duhok iline bağlı Amediye ilçesinin Kevnê Mijê köyünün çevresini bombalamıştır.”