HPG: Siirt ve Hakkari’de 38 asker ve 1 kontra öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Siirt ve Hakkari’de gerilla güçlerinin düzenlediği bir dizi eylemde en az 38 asker ve bir kontranın öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada 30 Temmuz günü Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde operasyon hazırlığındaki Türk işgal güçlerinin hedeflendiğini ve ağır kayıplar verdirildiğini belirtti. Açıklamaya göre bu eylemde en az 27 asker öldürüldü. Şemdinli’de de bir kontranın öldürüldüğü belirtilirken, Eruh’ta düzenlenen bir çok eylemde 12 askerin öldüğü belirtildi.

Açıklamada “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 30 Temmuz günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir” denilerek, bu çerçevede gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle aktarıldı:

BİNBİR ALANINDA 27 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

“Güçlerimiz, saat 06.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Binbir alanında bulunan Şehit Fikret tepesinde operasyon hazırlığında olan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin konumlandığı barınağın etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde düşman barınağı tümden imha edilmiş ve tespit edilebilen 27 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu obüs ve havan topları ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ŞEMDİNLİ’DE BİR KONTRA ÖLDÜRÜLDÜ

Saat 07.45’te güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Geniş tepe ve Konserve tepesi arasında güvenlik yolu çalışması yapan işgalci TC ordusuna yönelik bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Yol çalışması yapan dozer araçlarının hedeflendiği bu eylemde 2 dozer aracı tümden imha edilmiş ve 1 kontra öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu ağır silahlar ile alanı rastgele bir şekilde taramıştır.

LÊLÎKAN’DA ASKERİ MEVZİLERE ÜÇ KOLDAN EYLEM

Güçlerimiz saat 10.00’da ise Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin 3 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ERUH’TA BOMBARDIMAN: 3 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

2.17 Temmuz günü saat 16.00’da işgalci TC ordusu Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Garısa alanında bir operasyon başlatmıştır. İnsansız hava araçlarının desteğiyle devam eden operasyonda görevde bulunan bir birimimiz işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşmıştır. Karadan güçlerimizin üzerine gidemeyen işgalci güçler alanı savaş uçakları ve atak tipi taarruz helikopterleri ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardımanlarda 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Operasyon aynı gün akşam saatlerinde alandan geri çekilmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

PERVARİ’DE 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

- 25 Temmuz günü işgalci TC ordusu Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Çemê Karê alanında geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Alanda bulunan şehitliğe yakın bir tepede konumlanmaya çalışan bir düşman birliği Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında aynı gün saat 18.30’da hedeflenmiştir. Yakın mesafeden ve 2 koldan yoğun ateş altına alınan düşman birliğinde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür.

SABOTAJ: 2 ASKER ÖLDÜ, 1’İ YARALANDI

26 Temmuz günü akşam saatlerinde işgalci ordu, Quling, Şehit Berxwedan ve Şehit Canxort tepelerini savaş uçakları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Karadan Şehit Berxwedan tepesine doğru ilerlemeye çalışan bir düşman birliğine yönelik güçlerimiz, aynı gün akşam saatlerinde bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, Şehit Berxwedan tepesinden geri çekilmek zorunda kalmıştır.

SORXWÎN TEPESİNDE YAKIN MESAFEDEN EYLEM: 3 ÖLÜ

28 Temmuz günü saat 17.00’da güçlerimiz, Şehit Sorxwin tepesinde konumlanan askerlere yönelik eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 2’si öldürülmüştür. Aynı gün saat 18.45’te Şehit Canxort tepesinde konumlanan bir operasyon birliğine yönelik güçlerimizce eylem düzenlenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki 3 asker öldürülmüştür.

CANXORT TEPESİNDE OPERASYON BİRLİĞİ VURULDU: 1 ÖLÜ

29 Temmuz günü saat 14.30’da Şehit Canxort tepesinde ilerlemeye çalışan operasyon birliği yine güçlerimizin hedefi olmuştur. Operasyon birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır.

Operasyon boyunca ağır darbeler alan işgalci TC ordusu, tutmak istediği bir çok tepeden geri çekilmek zorunda kalmıştır. İşgalci güçler aynı zamanda yoğun teknik destek ile alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Çemê Karê alanındaki operasyon halen devam ederken operasyon boyunca herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.”