Kandil köylüsü: Kandil giderse Başûr da gider!

Güney Kürdistan’da Türk işgalciliğine tepkiler büyüyor. Mışir Xıdır adlı köylü, her gün saldırıya uğradıklarını belirterek, “Eğer Kandil biterse, Başur'la beraber bütün Kürdistan gider” dedi.

Güney Kürdsitan’da yaşayan Mışir Xıdır adlı köylü, 5 Temmuz’da Kandil’e yönelik hava saldırısında hayatını kaybeden KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerib için "Kürdistan için en büyük emeği verenlerdendi. Kürdistan’ın birliği için en büyük temsilciydi” dedi.

'ULUSAL BİRLİK İÇİN MÜCADELE ETTİ'

Xıdır, şunları ekledi: “O, Kürdistan’ın birliği için en büyük emek verenlerdendir. Kürdistan’da ulusal birliğin sağlanması için tek tek insanlarla konuşmuş, dinlemiş. Herkes Kürtlerin birbirini öldürmesi için uğraşırken, PKK, birlik ve bütünlüğünü sağlamak için uğraşıyor. Ve Diyar Xerip de bu arkadaşlardan biridir.”

'GERİLLA ADI ALTINDA BİZİ ÖLDÜRÜYORLAR'

Türk devletinin hava saldırılarına tepki gösteren Xıdır, “Eğer Kandil giderse, bütün Başûrê Kurdistan da gider” dedi ve şöyle davam etti:

“Şu anda köylerimizin bazılarına hiç gidemiyoruz çünkü süreli hava saldırıları oluyor. Köylerimizde pirinç ekerek, susam yetiştirerek yaşamımızı sürdürüyoruz. Fakat şimdilik ne hayvanlarımızı besleyebiliriz ne de ekip biçme işimizi yapabiliriz. Gerilla adı altında sürekli bizi öldürüyorlar. Her gün Kandil bombalanıyor. Eğer Kandil biterse, Başur'la beraber bütün Kürdistan gider. Çünkü Kürtler PKK ile varlar. Kürdistan'daki bütün partiler, PKK sayesinde vardır. Bütün Kürtlerin Diyar Xerip için, onun verdiği emekler için bir olmaları gerekir."