Siyasi soykırım operasyonları: Nusaybin ve Amed’de 4 gözaltı

Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Ferhat Kut Nusaybin’de, Bağlar Belediye Meclis üyesi Nursel Örmek de Bağlar’daki evinde gözaltına alındı.

Türk devletinin siyasi soykırım operasyonları sürüyor.

NUSAYBİN BELİDİYE EŞBAŞKANI KUT GÖZALTINA ALINDI

Mardin'de yapılan ev baskınlarında, aralarında HDP'li Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Ferhat Kut’un da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde sabah saatlerinde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Baskınlarda, Halkların Demokratik Partili (HDP) Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Ferhat Kut, Nusaybin Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Alkan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin İl Eşbaşkanı Leyla Bozkurt gözaltına alındı.

Mardin’de açılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları öğrenilen kişilerin, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüleceği aktarıldı. Avukatlar, soruşturmaya kısıtlılık kararı getirildiğini ve dosya hakkında bilgi edinemediklerini ifade etti.

Baskınlarda gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Söz konusu operasyon kapsamında HDP Nusaybin ilçe binasına da polisler tarafından baskın düzenlendiği ve binadaki eşyaların dağıtıldığı öğrenildi.

BAĞLAR’DA BELEDİYE MECLİS ÜYESİNE GÖZALTI

Öte yandan Amed’in Bağlar ilçesi Belediyesi Meclis Üyesi Nursel Örmek, evine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alındı.

Önceki gün yapılan baskında evde yapılan aramalar ardından Örmek’in gözaltına alındığı ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi.

Örmek’in gözaltı gerekçesi ise öğrenilemedi.