Soykırım saldırılarında katledilen sağlıkçılar anıldı

Cizîr'de, Türk devletinin soykırımcı saldırıları sırasında katledilen 3 sağlıkçı mezarları başında anıldı.

Şirnex ve ilçelerinde 2015-2016 yılları arasında ilan edilen "sokağa çıkma yasakları" dönemindeki soykırımcı saldırılarda katledilen sağlık çalışanları Şeyhmus Dursun, Eyüp Ergen, Abdulaziz Yural, mezarları başında anıldı. Cizîr (Cizre) ilçesinde bulunan Asri Mezarlığı'ndaki anmaya, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanları Nazan Karacabey ve Mehmet Sıddık Akın, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şirnex Milletvekili Zeki İrmez ile çok sağlık çalışanı ve aileler katıldı.

'ROJAVA’DA HASTANELER VURULUYOR’

Anmada konuşan SES Eş Genel Başkanı Nazan Karacabey, "Toplumun ve halkın yaşama hakkı için görevini yerine getirirken aramızdan alındılar. Yaşam hakkını savunmak demek ölüme karşı durmak demektir. Yıkıma karşı varoluşu savunmaktır. Savaşa karşı barışı yükseltmek demektir. Gazze’de, Rojava’da hastaneler bombalanıyor. Sağlık emekçileri katlediliyor” dedi.
Nazan Karacabey, "10 Ekim’i, Roboskî’yi, Madımak’ı yaşadık. Bu ülkede hâlâ adalet arayışına devam eden binlerce aile var. Nasıl ki bizleri öldürmeye devam ediyorlarsa bizlerin de adalet arayışı sürecek. Emek mücadelesini büyütmeye, savaşa karşı barış söylemeni yükseltmeye ve yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. İnatla ve umutla güzel günleri göreceğimizi umut ediyoruz” diye konuştu.

'YAŞAM HAKKINI SAVUNDUKLARI İÇİN KATLEDİLDİLER'

DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez ise "3 sağlık emekçisi arkadaşımız savaşa karşı durdular. Yaşam hakkını savundukları için yaşamını yitirdiler. Bizler de ömrümüzün sonuna kadar savaşa karşı özgürlük, demokrasi ve barış çağrısında bulunacağız. Hayalleri gerçekleşinceye kadar mücadelemizi bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Anmaya katılanlar, daha sonra KESK Cizîr Temsilciliğine geçti.