Suruç’taki AKP teröründe 5 kişi yaşamını yitirdi

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP adayına tepki gösteren esnafa ateş açıldı. Saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP adayına tepki gösteren esnafa ateş açılması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 5’e yükseldi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız'ın seçim gezisinde Hacı Esvet Şenyaşar adlı esnafın "Size verecek oyumuz yok" söylemi üzerine başlayan silahlı çatışmada ölenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Olay yerinde Hacı Esvet Şenyaşar'ın oğlu Celal Şenyaşar yaşamını yitirmiş, 2 kardeşi de Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Olay yerinde darp edilen baba Hacı Esvet Şenyaşar, hastaneye çocukları için gittiğinde hastaneyi saran AKP MYK üyesi, milletvekili ve aynı zamanda adayı İbrahim Halil Yıldız'ın da orda olduğu esnada akrabalarının saldırısına uğradı.

Hastane çalışanlarından alınan bilgiye göre hastane kapısında Hacı Esvet Şenyaşar linç edilerek, oğlu Mehmet Şenyaşar ise yaralı halde hastane içinde oksijen tüpü kafasına vurularak öldürüldü.

Öte yandan Urfa'daki Mehmet Akif İnan Hastanesi'ne kaldırılan Yıldız'ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız ve bir korumasının da yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Suruç'ta ise Yıldız'ların silahlar ile etrafta dolaştığı ve HDP'nin seçim bürosuna doğru hareketlendiği belirtildi.