Türk devleti, Derelok ve Zap'ta 8 ayda 20 sivili katletti

Türk devletinin, Derelok’un Reşawa bölgesi, Zap ve Zap’taki Etütê köyü ve çevresine saldırarak 6 sivili katletmesiyle birlikte bilanço ağırlaştı. Bir yıl içinde 20 sivili katlettiği ortaya çıktı. 

İşgalci Türk devleti, 23 Ocak’ta Derelok’a bağlı Reşawa bölgesi ile Zap çevresi ve Kurê Jaro eteklerindeki köyleri savaş uçakları ile üç saat boyunca bombaladı. Bombardımandan sonra Reşawa bölgesinde dört Kurê Jaro dağı eteklerindeki Etütê köyünde ise 2 sivilin bu bombarndıman sonucu katledildiği ortaya çıktı.

KATLEDİLENLERİN İSİMLERİ

Türk devletinin aynı hatta bulunan Derelok, Zap, Avaşin hattına hava saldırılarıyla hayatını kaybedenlerin isimleri de netleşti.

Sitki Sinci Rêkani, Hekim Kiryaderi, Sidat Sidan, Ciger Sidan, Ali Sidan adlı ikisi kardeş biri amca oğlu dört kişi saldırılar sonucu şehit düştü. 

İsmet Sitei, Şaban Dihuki, Faxır Sarki adlı siviller Şeladizê’nin arka tarafından Avaşin Suyu üzerindeki Geliyê Balindê'de şehit düştü.

Doski aşiretine mensup Tahir Nerwe Sito, Mecid Nerwe Sito, Ramazan Nerwe Sito adlı üç kardeş kendi köyleri Nerwe’de işgalci Türk devletinin savaş uçaklarının saldırıları sonucu şehit düştüler. 

Amediyê’ye bağlı  Eredinê aşiretinden Eredinê köyünde uğradıkları saldırı sonucu Remezan Mihemmed Abdurrahman, İsmail Hesen, Dilowan Salih adlı siviller de yaşamlarını yitirdi. 

En son Reşawa bölgesinde 23 Ocak'ta balık avlamaya giderken uğradıkları saldırı sonucu 4, Etütê köyünde ise 2sivil katledildi.

HALK YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

Reşwa ve Etütê köyünde katledilen 6 kişinin cenaze törenleri yapıldıktan sonra Derelok ve Şeladizê halkı, dün Türk devletinin saldırılarını ve bu saldırılara sessiz kalan bölgesel ve Irak hükümetini pretoste etmek için gösteri düzenledi. Gösteriler, işgalci Türk devletinin katliam saldırılarını durdurmasına ve işgal ettiği bölgelerden çekilmesine vesile oldu.

PEŞMERGE KOMUTANI: İŞGALCİLERİ VURACAĞIZ!

Derelok’un Reşawa, Zap’ın Etütê köyüne yönelik katliama en büyük tepki bir peşmerge komutanından geldi. Peşmerge komutanı, “Öldürülenlerin hangi partiden olduğu önemli değil; öldürülenler Kürt ve katliamı Türk devleti yapıyor. Bölgemizden gelip geçen MİT araçlarını RPG-7’lerle vurarak onları topraklarımızdan çıkaracağız" şeklinde tepki gösterdi.