Türk savaş uçakları Kandil köylerini bombaladı

Türk savaş uçakları, Kandil’in Zergeli ve Brogskan köylerini bombaladı.

Saldırı bu Cuma günü saat 11.18 sıralarında gerçekleşti. İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları Zergeli ve Brogskan köylerinin çevresini bombalarken, can kaybı olmadığı öğrenildi. Ancak köylülere ait bahçeler ve ormanlık araziler ağır zarar gördü. Bir çok bahçenin küle döndüğü ve bölgede yangın çıktığı gözlemlendi.

Bombardımana ilişkin ANF’ye konuşan Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadiya Civaka Kurdistanê) üyesi Haci Nuredin, “İşgalci Türk devletinin saldırılarını lanetliyoruz” dedi.

Nuredin, “Türk devleti sivilleri hedef alıyor, sivillere ait yerlere saldırıyorlar, köylülerin bağ ve bahçelerini yakıp yıkıyorlar. Bu saldırılarla bölge halkını göçertmek istiyor. Ama biz yerimizi yurdumuzu terk etmeyeceğiz, işgalcilere geçit vermeyeceğiz” diye ekledi.

İşgalci Türk devletinin bu saldırılarla bölge sakinlerini korkutamayacağını kaydeden Nuredin, “İşgalci Türk devletinin saldırı ve bombardımanları bizi korkutamayacak. Biz her zaman olduğu gibi Başûr halkı olarak gerillanın ve Kürt özgürlük mücadelesinin yanında duracağız. Herkes bunu böyle bilmeli. Tüm halkımızı, Kandil halkının yanında durmaya, destek vermeye çağırıyoruz.” dedi