'Türk devleti Êzidîlerin düşmanıdır, ihanetçilere tavır alınmalı'

Êzidî Dindarlar Konseyi, "Herkes, Türk devletinin Êzidî halkının köklü düşmanı olduğunu bilir" diyerek, ihanetçiler için "Aileleri ve aşiretleri onları desteklememeli" dedi.

Êzidî Dindarlar Konseyi, Şengal ve Êzidî toplumunda yaşanan gelişmelere ilişkin Şengal’de bir toplantı düzenledi. Toplantıda Almanya tarafından Êzidî soykırımının tanınması, Êzidî Miri Hazım Tahsin Beg’in girişimleri ve MİT-KDP ajanları konularının ele alındığı belirtildi.

Konsey adına yapılan açıklamada, Êzidî halkına soykırım uygulanmak istendiğine dikkat çekilerek, "3 Ağustos’ta yaşanan fermanda bizleri yok etmek istediler. Bu saldırıların bir soykırım olarak tanınması her ülkenin görevidir. Almanya’nın Êzidi Soykırımı’nı tanımış olmasından memnunuz" denildi.

'TÜRK DEVLETİ ÊZİDÎ HALKININ DÜŞMANIDIR'

Açıklamada, Êzidî Miri Tahsin Hazım Beg’e de değinilerek, şunlar belirtildi: “Êzidîler adına Hazım Tahsin Beg, Türk devletiyle görüşmeler gerçekleştiriyor. Herkes, Türk devletinin Êzidî halkının köklü düşmanı olduğunu bilir. Hazım Beg’in görüşmelerini ve ziyaretlerini reddediyoruz. Ayrıca Êzidîler için kırmızı çizgi sayılan kriterler Hazım Beg tarafından değiştirilmek isteniyor.”

YBŞ’nin İntikam Operasyonunda yakalanan ajanlara vurgu yapılan açıklamada, "Yakalanan kişiler sahiplenilmemelidir. Yakalananlar cezalandırılmalılar. Aileleri ve aşiretleri onları desteklememeli. Kimse kendini onlar için yakmamalı" denildi.