Yağız 71 gündür açlık grevinde: Direniş sonuna kadar sürecek

71 gündür Hewlêr'de açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın durumu ağırlaşıyor. Yağız ise direnişini kararlı bir şekilde sürdürüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi Nasır Yağız'ın Hewlêr'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı başlatmış olduğu süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 71. gününde devam ediyor.

Hewlêr'deki dönüşümlü açlık grevi de 34. grubun grevi devralmasıyla devam ediyor. Güney Kürdistan'da kalan 7 Kuzey Kürdistanlı süresiz dönüşümlü açlık grevini devraldı.

'NEFESİ KESİLİYOR, MİDESİ SIVI KABUL ETMİYOR'

HDP Hewlêr Sözcüsü Müzeyyen Güneş, Yağız'ın durumunun her geçen gün ağırlaştığını belirtti.

Güneş, Yağız'ın güçten düştüğünü, yeterince sıvı alamadığını belirterek, bunun da durumunu ağırlaştırdığını belirtti. Güneş, aynı zamanda Yağız'ın nefesinin kesildiğini ve artık unutkanlığın da görülmeye başlandığını aktardı.

Güneş, şu bilgileri verdi:

"Bedeninin zayıflığından ötürü oturup kalkmakta sorunlar yaşıyor. Mide ve baş ağrıları onu zorluyor. Çoğu zaman şiddetli baş ağrılarından ötürü yüzünde şişmeler görünüyor. Durumunun ağırlığından ötürü midesi artık bir şey kaldırmıyor. Sıvı aldığında da midesi bulunuyor ve günde 3-4 kez kusuyor.

Bedeninin güçsüzlüğünden ötürü artık midesi bir şey kaldıramaz durumda. Bu sebeple zorla sıvı veriyoruz. Bunlar ciddi sorunlar, durumunun ne kadar ağırlaştığını bize gösteriyor. Genellikle sabahları uyandığında durumu ağırlaşıyor, yürüyemeyecek duruma geliyor. Uyandıktan birkaç saat sonra adım atabiliyor.''

HDP Hewlêr Sözcüsü Müzeyyen Güneş, buna rağmen Nasır Yağız'ın moralinin yerinde olduğunu, destek ziyaretlerinden güç aldığını dile getirdi.