Yağız: Birlikte direnmeliyiz

Öcalan üzerindeki tecride karşı 157 gündür açlık grevinde olan HDP Meclis Üyesi Nasır Yağız, "Tecrit sonlandırılıncaya kadar direnişimi sürdüreceğim" diyerek birlikte direnişe çağırdı.

Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı Güney Kürdistan'ın Hewler kentinde 157 gündür açlık grevinde olan HDP Meclis Üyesi Nasır Yağız, başta açlık grevi direnişçileri olmak üzere "Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Önder Apo'yu özgürleştirelim" hamlesi çerçevesinde direnen herkesi selamlayarak başarı dileklerini sundu.

'DİRENİŞ BÜYÜTÜLDÜĞÜ ORANDA TECRİT KIRILIR'

Öcalan'ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken Yağız, "Halkımız ve dostlarımızın tecride yönelik sessizliğe son vermeleri gerekiyor. Kürdistan ve Türkiye'deki faşist uygulamalara karşı direniş eylemlerinin arttırılması gerekiyor” dedi.

Yağız, 31 Mart yerel seçimlerinde güçlü tutum sergileyen Kürt halkının, AKP-MHP'yi yenilgiye uğrattığını ve Kürdistan ile Türkiye'ye dayatılan geleceği değiştirdiğini belirtti.

“AKP-MHP'nin almış olduğu seçim yenilgisini görerek, tecridi kırmak için direnişi büyütmeliyiz” diyen Yağız, direnişin büyütülmesinin tecridi ortadan kaldıracağını vurguladı. Yağız, “Direniş sesini yükseltelim" diye ekledi.

Mücadele ve direniş ile mutlaka başarıya ulaşacaklarının altını çizen Yağız, şöyle konuştu: "Önümüzde tek çıkar yol, direniş ve mücadeledir. Kürt halkının dışında tüm dost ve yoldaşların tecride karşı mücadeleye ses vermeleri önem taşıyor. Çünkü Ortadoğu'daki sorunların tek çözüm yolu şuan İmralı adasında tecrit ediliyor. Buna karşı daha güçlü mücadele etmeliyiz, direnişimizi yükseltmeliyiz."

SESSİZLİĞE KARŞI ÇAĞRI

Yağız uluslararası kurum kurumlara da çağrıda bulundu: "Başta insan haklarını savunduğunu iddia eden devletlere, tecrit ve açlık grevleri direnişlerine karşı üç maymunu oynuyor. Sessizlik bugüne kadar devam ediyorsa, bu sizleri tecrit konusunda faşist Türk devletinin ortağı yapıyor. Kürt halkı özellikle Kürt gençlerinin bu sessizliği kabullenmemesi, buna karşı direnmesi gerekiyor. Sivil toplum kurumlarına da sessiz kalmamaları çağrısını yapıyorum."

Nasır Yağız, güçlü birliktelik ile başarıya ulaşacaklarına vurgu yaparak noktaladı.