Eyn Îsalılar: Toprağımızı bırakmayacağız

Eyn Îsa'ya saldırılar sürerken, halk da "Toprağımızı bırakmayacağız" mesajını verdi, Türk, Rus devletlerine ve Rejime tepki gösterdi.

Eyn Îsa’da saldırılar sürüyor. Sivil yerleşim yerlerinin bombalanması, atılan obüs ve havanların verdiği zararlar, bir de patlamayanları var. En son bilmedikleri cisme yaklaşmaları sonucu havanın patlamasıyla 2 çocuk yaşamını yitirirken, ikisi de yaralanmıştı. Dün gece yine yerleşim yerlerine havan isabet etti.

Mahalle sakinlerinden biri, şunları anlattı:

"Savunma tarafının oradan atılan havan buraya kadar geldi. O kadar sivil halk ve çocuklar bulunmakta. Burada askeri olan hiç kimse yoktur. Hepimiz siviliz. Buralar vatanımız, toprağımız. Bu kışta, soğukta nereye gideceğiz? Rusya neden buraya gelmiş, burada ne işi var? Bizi göç ettirmeye mi, ihanet etmeye mi gelmiş? Sözde buraları korumak için gelmişti fakat hiçbir işlevi yoktur. Sabah çatışmalarda mermiler buraya kadar geldi. Biz ve çocuklarımız dışarı çıkamıyoruz. Bunların hepsi Rusların ittifakı yüzünden olmaktadır. Bütün dünya görüyor olanları, peki neden sessiz kalıyor?"

'ÖLÜRSEK DE TOPRAĞIMIZDA ÖLÜRÜZ'

Başka bir mahalle sakini annenin tepkisi de şöyle oldu:

"Erdoğan bizden ne istiyor? Buralar yerimiz yurdumuzdur. Biz buradan çıkmayız. Her ne kadar saldırsalar da saldırsın, biz yerimizi yurdumuzu bırakmayacağız. O kadar bedel verdik. Hala da vermeye hazırız. Ölürsek de topraklarımızda öleceğiz. Rusların varlığının burada hiçbir işlevi yok, bizim üzerimize, topraklarımız üzerine ittifaklar yapıyorlar. Biz bu topraklara kanımızı döktük, biz bırakmayız topraklarımızı. Çocuklarımız ne okullarına gidebiliyor ne de yaşamımızı sağlıklı sürdürebiliyoruz. Rus ve Rejim buradan çıksın. Rejim zor durumda iken o kadar destek verdik, topraklarını, askerlerini kurtardık. Neden peki sessiz ve Ruslar da Türklerle ittifaklar yapıyor. Ben bir anneyim, üç çocuğumu verdim, gerekirse yine veririm. Ben bir kadınım, bu toprakları, verdiğimiz bedelleri, bize bırakılan bu mirası asla bırakmayız. Gerekirse ben bile silah kaldırırım.”