3 savaşçının kimlikleri açıklandı

YPG Basın İrtibat Merkezi, trafik kazasında şehit düşen 3 savaşçının kimlik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, 4-8 Kasım tarihlerinde Derazor ve Amûdê bölgelerinde geçirdikleri trafik kazalarında şehit olan 3 savaşçının kimliklerini açıkladı.

YPG açıklamasında, “4-8 Kasım tarihleri arasında Dêrezor ve Amudê bölgelerinde görev yürütmekte olan 3 arkadaşımız yaşanan trafik kazaları sonucu şehit düşmüştür.

DAIŞ terörist yapılanmasının Kuzey Suriye’deki son toprak parçası olan Dêrezor’a bağlı Hecin kasabasına yönelik QSD öncülüğünde başlatılan “Terörü Sona Erdirme” hamlesi boyunca YPG ve YPJ güçlerimiz direniş savaşında aktif katılım sağlamıştır. Şiddetli çatışmalar ile yoğunlaşan bu savaş ortamında 4 Kasım günü Dêrezor kırsalında yaşanan bir trafik kazası sonucu Ronya Nisêbîn isimli savaşçımız şehit düşmüştür.

Hakikat yolunda mücadeleye dört elle sarılan, halkımızın özgürlüğü için fedakarlıklarla dolu bir duruşu sergileyen yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz” denildi.

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen YPG/YPJ savaşçılarının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Ronya Nisêbîn

Adı Soyadı: Sultan Bulca

Ana Adı: Hazal

Baba Adı: Muhittin

Doğum Yeri: Mardin

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrezor / 4 Kasım 2018

8 Kasım günü Amudê kentinde yaşanan bir trafik kazası sonucu 2 savaşçımız şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

*****

Adı Soyadı: Elî Besrawî

Ana Adı: Şeha

Baba Adı: Îzedîn

Doğum Yeri: Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Amudê / 8 Kasım 2018

*****

Kod Adı: Zagros Hesekê

Adı Soyadı: Fîraz Mihemed

Ana Adı: Xezal

Baba Adı: Xalid

Doğum Yeri: Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Amudê / 8 Kasım 2018