32 siyasi güçten QSD ve Özerk Yönetim’e destek çağrısı

Kuzey ve Doğu Suriye’deki 32 parti ve siyasi parti, soykırımcı saldırılara dikkat çekerek, QSD ve Özerk Yönetim’e destek çağrısı yaptı.

Kuzey ve Doğu Suriye’deki 32 parti ve siyasi güç, ortak basın açıklamasıyla, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ve Şengal’e dönük saldırılarını kınadı. Açıklamada, Türk devletinin bölgede güvenliği bozmaya çalıştığı ve halkların iradesine karşı olduğu vurgusu yapıldı.

'TÜRK DEVLETİ SİVİLLERİ, ÇOCUKLARI KATLEDİYOR'

Açıklamada, "Türk devleti hem Başûrê Kurdistan hem de Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki sivillere dönük her gün katliam gerçekleştiriyor. Türk devleti en son Şengal’deki hastaneyi hedef aldı, saldırıda Êzidî kardeşlerimiz şehit oldu. Türk devleti, halkların katledilmesi üzerine kurulmuştur. 21. Yüzyılda da aynı politikayı yürütmekte ısrar ediyor. Roketler ve toplarla sivillerin yaşadığı Serêkaniyê bölgesindeki Zirgan ilçesine saldırıyor. Saldırılar sonucunda aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda kişi şehit düştü ve yaralandı" denildi.

Türk devletinin başta Kürt halkı olmak üzere bütün halklara karşı soykırım siyaseti yürüttüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Bu siyaset bölgedeki istikrarsızlığın kaynağıdır. Eğer durdurulmazsa bütün dünyaya etki eder. Türk devleti başta DAİŞ olmak üzere teröre destek veren devlettir. Bu siyaset güvenlik, halkların iradesi ve meşru haklarına karşı yürütülüyor" diye belirtildi.

ULUSLARARASI GÜÇLERE VE HALKA ÇAĞRI

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bölgeye dönük bu saldırıları reddediyor, dünya halklarına, BM’ye ve Güvenlik Konseyi’ne Türk devletinin suçlarını durdurması ve hesap sorması çağrısı yapıyoruz. Aynı zamanda Türk devletini Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî, Cerablus ve Ezaz gibi işgal ettiği bölgelerden çıkarması çağrısı yapıyoruz. Bütün bölge halkına Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) yanında olması ve Özerk Yönetim projesine sahip çıkması çağrısı yapıyoruz.”

Açıklamayı yapan parti ve güçler şunlar:

"Heyet Tensîq Watanî, Tevgera Guhertinê ya Demokratîk, Tevgera Civaka Demokratîk, Partiya Yekitiya Demokratîk, Kongreya Star, Partiya Muhafizan a Demokratîk, Partiya Nûjen û Demokratîk, Desteya Nîştimanî ya Erebî, Yekitiya Suryan, Partiya Asûrî ya Demokratîk, Partiya Aştiyê ya Demokratîk a Kurdistanê, Yekitiya Lîbîral a Kurdistanê, Partiya Komunîst a Kurdistanê, Partî Demokrat a Kurdistanê ya li Sûriyê, Partiya Demokrat a Kurd li Sûriyê, Partiya Çepgir a Kurd li Sûriyê, Partiya Çepgir a Demokrat a Kurd li Sûriyê, Partiya Kombûna Nîştimanî ya Kurdistanê, Partiya Nûkirin a Kurdistanê, Partiya Guhertin a Demokratîk a Krudistanê, Yekitiya Şexîlê ya Kurdistanê, Partiya Kesek a Demokratîk, Partiya Wîfaq a Demokartîk a kurd li Sûriyê, Partiya Yekitiya Demokratîk a Kurd li Sûriyê (Yekîtî), Partiya Reform-Sûriyê, Partiya Demokrat a Kurd li Sûriyê (Partî), Partiya Biratî ya Kurdistanê, Partiya Rojava ya Demokratîk a Kurd li Sûriyê, Yekitiya Nîştimanî ya Azad-Rojava, Partiya Têkoşînê ya Demokratîk û Partiya Komarî ya Kurdistanê."