5 şehit son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPJ ve Özsavunma Güçleri savaşçıları Kobanê’de son yolculuğuna uğurladı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde 23 Mart günü şehit düşen YPJ savaşçısı Delal Amed ile 25 Mart günü Minbic’deki bir kontrol noktasına düzenlenen çete saldırısında şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçıları Mihemed Hesen, Faris Îsa, Celal Hemê, Şiyar Qeremox ve Mazlum Kawî Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tören, YPG-YPJ ve Özsavunma Güçleri savaşçılarının düzenlediği askeri törenle başladı. Ardından Kobanê Kantonu Savunma Komitesi Eşbaşkanı Ismet Şêx Hesen konuşma yaparak, şehitlerin ailesine başsağlığı diledi. Hesen, “Her zafer kazanışımızda düşmanın yüreğine korku düşüyor ve alçakça saldırılar gerçekleştiriyor. Düşman topraklarımızda huzur ve güven içinde yaşamamızı istemiyor. Düşman şunu iyi bilsin ki şehitlerimizin izinde olacağız” dedi.

Şehitlerin emekleri sayesinde özgürlük alanlarının belirten Genç Kadın Birliği yöneticilerinden Jînda Munzur ise şunları söyledi: “Şehitlerimiz, düşmanın yenilgisini bize gösteriyor. Önder Apo ölüm korkusunu yüreğimizden söktü ve özgür yaşam aşkını yerleştirdi. Bugün korkmadan düşmana karşı savaşıyoruz.”

Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Kobanê Eğitim Komitesi adına konuşan Aras Ebdulrehman “Şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Düşman yok olmaya doğru gidiyor ve bu yüzden böyle saldırılarda bulunuyor” diye konuştu.

Şehit Celal ve Mezlûm Qeremox’ın aileleri adına yapılan konuşmalarda ise, “Şehitler halkımızın şehitleridir” denildi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi üyeleri şehitlerin şehadet belgeleri okudu ve ailelerine teslim etti.

Şehit Faris ve Mihemed’in cenazeleri toprağa verilmek üzere Sirîn’e götürülürken, diğer şehitler sloganlarla son yolculuğuna uğurlandı.