Çadır eylemini Girkê Legêliler ve savaş gazileri devraldı

Cizre Şehit Aileleri tarafından Sêmalka Sınır Kapısı önünde başlatılan çadır eylemini 3’üncü gününde Girkê Legêliler ve savaş gazileri devraldı.

KDP’nin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırısında şehit düşen gerillaların cenazelerinin alınması talebiyle başlatılan çadır eylemi, 3’üncü gününde sürüyor. Eylemi Girkê Legê’den gelen halk ve savaş gazileri devraldı.

Eylemin üçüncü gününde Kongreya Star Girkê Legê Koordinasyon Üyesi Firyal Mihemed Selîm bir konuşma yaptı. Kürt halkının kazanımlarının korunması gerektiğini söyleyen Firyal Mihemed Selîm, “KDP Başkanı Mesut Barzani, iç savaşa izin vermeyeceklerini söylüyordu. Peki HPG’yi kim hedef alıyor, kim gerillaya pusu kurup şehit ediyor, kim şehit gerillaların cenazesini vermiyor?” diye sordu.

Rojava Devrimi ile Kürt halkının büyük bir sevinç yaşadığını ve Başûr ile Rojava arasındaki sınırları kaldırmak istediğini dile getiren Selîm, KDP’nin ise bunun tersini yaptığını ve Rojava’ya yönelik kuşatmaya destek verdiğine dikkat çekti.

Ardından söz alan Savaş Gazileri Kurumu Üyesi Mizgîn İdris de, “Kürtler arasında iç savaş çıkarsa bundan en büyük zararı Kürt halkı görür. Rojava Devrimi kazanımları ve Başûr’daki kazanımlar yok olur. Kürt halkı katliamlarla yüz yüze kalır. Bunların olmaması için KDP’nin izlediği siyasetten bir an önce vazgeçmesi gerekiyor” dedi.

Konuşmasının sonunda halka çağrıda bulunan Mizgîn İdris, herkesin KDP ihanetine karşı sesini yükseltmesini istedi.