Çeteler Efrîn’in köylerini kuşatarak sivilleri kaçırdı

Efrîn’in Baiye köyünü ve Şêrawa ilçesine bağlı Basûfan ve Kebaşîn köylerini kuşatmaya alan işgalci Türk devletine bağlı çeteler, toplamda şuna kadar edilen bilgiye göre 25 sivili kaçırdı.

İşgal edilen Efrîn’de Türk devleti ve çeteleri, insan kaçırma ve işkence gibi hukuk ve insanlık dışı uygulamalarını devam ettiriyor. 4 Aralık’ta TC çeteleri, Şêrawa ilçesine bağlı Basûfan ve Kebaşîn köylerini kuşatarak köydeki sivilleri kaçırmaya operasyonu başlattı öğrenildi. 

Aralarında kadınların da bulunduğu kaçırılan onlarca sivil arasından isimleri öğrenilenler şöyle: Xelîl Ehmedo, Ereb Şahîn Erebo, Rêzan İbrahim Heyder Erebo (22), Şêxo Izedîn İbrahim, Cano Qasim Qasim, Remzî Fewzî Ehmed Elo, Riyad Ali Seyfedîn (33), Nebo Ali Oso, Xerîb Musa Nibo, Canpolat Seîd Cinêd ve Xezal Silmo (40).

KÖYLER KUŞATMAYA ALINDI

Öte yandan çeteler, Türk devletinin istihbaratçılarıyla birlikte, Basûfan köyü karşısında bulunan Baiyê köyünü de kuşatmaya alarak köyde 15 sivili kaçırdı. Kaçırılan sivillerin cep telefonlarının da gasp edildiği öğrenildi.

Baiyê köyünden kaçırılan sivillerin isimleri ise şöyle: Ömer Hesen Xelo, Musa Ali, Nasir Ömer, Hecî İbrahim, Seîd Ehmed, Rolat Seîd Ehmed, İbrahim Musa Ali, Cemal Behrî, İzzet Behrî, Ehmed Mihemed Mehmûd, Mehmûd Sebrî Hemo, Mihemed Hesen Xelîl, Merwan Hecî Osman, Mihemed Mustafa Mamo ve Mustafa Osman Mehmûd.

BİR AYDA 100’DEN FAZLA SİVİL KAÇIRILDI

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre TC’ye bağlı El Şamiye çeteleri Arindê, Mitaşora, Qasimo, Dala Şêtka ve Merkan köylerini de kuşatmaya alarak 100’den fazla sivili kaçırdı.

Çetelerin kuşattığı köylerde sivilleri kaçırmaya devam ettiği, kuşatma altındaki köylerden Mabata ilçesine bağlı Mîrkan köyüne ise giriş çıkışları engellediği bildirildi.