Çiya: Yurt savunmasının bedelini öderiz

QSD komutanlarından Militan Çiya, “Biz kendi topraklarını ve ülkesini savunan savunma gücüyüz. Bedeli ne olursa olsun bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

QSD komutanlarından Militan Çiya, Türk devletinin Rojava Devrimi’nden dolayı bölge halkından intikam almak istediğini söyledi.

İşgalci Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını ANF’ye değerlendiren QSD komutanlarından Militan Çiya, Rojava Devrimi’nin büyük direniş, emek ve verilen ağır bedeller sayesinde gerçekleştiğini hatırlatarak, kazanımların büyük rahatsızlık yarattığı düşmanın intikam almak için harekete geçtiğini söyledi. Türk devletinin Rojava topraklarını işgal etmeyi kendisi için bir hedef haline getirdiğini; Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî’nin bu plan çerçevesinde işgal ettiğini anımsatan Çiya, “Türk devletinin işgal saldırılarında en çok sivil insanlar zarar gördü. Siviller hayatlarını kaybetti, evlerini ve arazilerini kaybettiler. Maddi, manevi açıdan halk ağır bedeller ödedi” dedi.

Bölgeyi işgal ve talan etmek isteyen Türk devletinin tek başına olmadığını; siyasi, diplomatik, toplumsal ve askeri saldırıları, bir plan ve konsept çerçevesinde gerçekleştirdiğini kaydeden Çiya, “Dolayısıyla psikolojik operasyonlardan askeri saldırılara kadar her türlü yöntemi mubah görüyor” diye konuştu.

TÜRK DEVLETİ ONLARI CİDDİYE ALMIYOR

Bölgede Rusya ve Şam hükümetinin de varlığına işaret eden Çiya, Türk devletinin hiçbir zaman onları ciddiye almayıp istediği zaman istediği şekilde saldırdığını kaydeden Çiya, şöyle devam etti: “Aynı zamanda kendi işgali altında olan bölgelerde de halka yönelik her türlü saldırıyı gerçekleştiriyor. İşgal bölgelerinde her gün insanlar işkence görüyor, insanların şerefi ve onurunu ayaklar altına alıyor. Kadın, çocuk, yaşlı tanımıyor. Bu zulmün onlarca belgesi var. Türk devleti herkesi terörist ilan etmiş. 70 yaşındaki yaşlı da teröristtir. Bahçesinde evinde çalışan köylü de teröristtir. Bu nedenle cepheye kilometrelerce uzak olan köyler de hedef alındı. Halkın geçim kaynağı olan tarlaları ve hayvanları hedef alındı. En son Safawiyê köyünde bir ailenin hepsi katledildi. Gece yarısı en ağır silahları saatlerce uykuda olan ailenin üzerinde kullandı. Herkes bu görüntüleri gördü.”

M4 YOLUNU İHLAL EDİYOR, HAVA SAHASI AÇIK

Türk devletinin ağır silahlardan, keşif ve savaş uçaklarına kadar her türlü silahı kullandığını söyleyen Çiya, şunları ifade etti: “Türk devleti bizim M4 yolundan 3 km uzakta olmamız gerektiğini söylüyor. Tabi kendisinin de öyle, ancak bu kuralı sürekli olarak ihlal ediyor. M4 yolu her gün Türk devletinin saldırılarının hedefi oluyor. Yolun her iki tarafında olan köyler harabeye dönmüş, çünkü sürekli saldırıyor. Hava sahasının kapalı olduğu söyleniyor. Yok öyle bir şey, Türk devleti istediği zaman keşif uçaklarını da, savaş uçaklarını da kaldırabiliyor. Yine kaç deva alana sızma girişimleri oldu. Sadece Eyn Îsa ve Mişerfe hattına şimdiye kadar 5 defa sızma girişimi oldu. Arkada çok sayıda asker ve çete elemanının bekletildiği, konvoyların olduğu, ağır silahların, tankların bekletildiği, keşif uçaklarının kaldırıldığı ve günlerce süren bir saldırı küçük sızma olamaz. Direkt Türk devletinin saldırılarıydı. Hattı kırıp alanı ele geçirmek ve işgal alanını genişletmekti amaçları, ancak her saldırıları QSD savaşçılarının büyük direnişiyle karşılaştı ve kırıldılar.”

HİÇBİR SALDIRIYI CEVAPSIZ BIRAKMAYIZ

Yapılacak hiçbir saldırıyı cevapsız bırakmayacaklarının altını çizen QSD komutanlarından Militan Çiya, şunları vurguladı: “Biz halkımızın savuna gücüyüz ve halkımızı korumaya devam edeceğiz. Bu bölgede direnen ve savaşan insanlar kendi topraklarını ve ülkelerini savunuyor. Elbette saldırılar hala devam ediyor. Biz de savunma gücü olarak kendi görevimizin farkındayız ve sonuna kadar bu görevimizi yerine getirmek için her türlü fedakarlık ve bedele hazırız. Türk devletini sadece saldırdığı için değil, bizim topraklarımızı işgal ettiği için de pişman edeceğiz.”