‘Çocuklarımızı katledenlere karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz’

İşgalci Türk devletinin çocuk ve sivil katliamlarına karşı alanlara çıkan Hesekêliler, çocukların “terörist” damgası vurularak vahşice katledildiğine dikkat çekerek, “Çocuklarımızı katledenlere karşı sonuna kadar direneceğiz” diye belirtiyor.

İşgalci Türk devleti tarafından 2 Aralık 2019’da Şehba’nın Til Rifat ilçesine yönelik gerçekleşen saldırıda 8’i çocuk 10 sivil katledilirken, çoğu çocuk 12 sivil de yaralandı. Türk devletinin katliamlarına karşı alanlara çıkan Hesekêliler, Türk devletinin dünyanın gözü önünde sivilleri katlettiğine işaret ederek, uluslararası ülkeleri ve ilgili kurumları göreve çağırdı.

‘ÇOCUKLAR HEDEF ALINIYOR’

Türk devletinin katliamlarına karşı düzenlenen yürüyüşe eşi ve çocuklarıyla katılan Beyan Ebdo, “Türk devletinin tarihi çocuk ve sivil katliamlarıyla dolu. Bugün Til Rifat’ta yapılan katliamla Halepçe Katliamı tekrarlanıyor. Bu bize dönük yapılan ilk katliam değil. Daha önce de Türk devletinin katliamlarına maruz kaldık. Serêkaniyê’de Fosfor gibi yasaklı silahları kullanarak çocuklarımızı yaktılar. Çocuklar hedef alınıyor” diye konuştu.

İşgalcilere karşı cephede savaşanları desteklediklerini de söyleyen Beyan Ebdo, “Çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Kanımızın son damlasına kadar da bu katliamları durdurmak için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullanıyor.

BU HALKIN YAŞAMAYA HAKKI YOK MU?

Hejar Mehmud ise, faşist Türk devletinin Efrîn’den göç ederek bölgeye yerleşen çocuklar ve sivillerin peşini bırakmadığını ve sivilleri vahşi bir şekilde katlettiğini söyledi. “Çocuklar katledilmesin diye ailece alanlara çıktık” diyen Mehmud şöyle konuştu: “Bu halkın bu çocukların günahı neydi? Yaşama hakları yok mu?”

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Türk devletinin Osmanlı döneminden bu yana sivilleri hedef aldığı ve katlettiğine dikkat çeken Fêhîma Ehmed de Türk faşizmini hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini belirterek sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi. Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan sivillerin Til Rifat’ta acımasız bir şekilde katledildiğini vurgulayan Ehmed “Türk devleti dünyanın gözü önünde sivilleri katliamdan geçiriyor. Uluslararası kamuoyu ve ülkeler bu duruma karşı üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeli” dedi.

‘İŞGALCİLERDEN KORKMUYORUZ’

9 çocuk babası Hemid Cemil Hesen ise, Türk devletinin geçmişten bu yana katliamlar yaptığına işaret ederek şöyle konuştu: “Erdoğan çocuklarımızı katlediyor. Kürt halkı olarak tarihten bu yana sürekli olarak bu saldırılara maruz kalıyoruz. Tek bir kişi kalana kadar da işgalcilere karşı mücadele edeceğiz. Erdoğan, tank ve toplarıyla bizim irademizi kıracağını sanmasın. İşgalcilerden korkmuyoruz. Sonuna kadar direneceğiz.”