Êzidî gençler: Gün onuruna ve Şengal'e sahip çıkma günüdür

Êzidî gençler, "Zaman onuru savunma ve Şengal’e sahip çıkma zamanıdır" diyerek, gerilla direnişini sahiplenme mesajı verdi.

Efrîn Kantonu Êzidî Gençlik Birliği, Êzidî toplumunun iradesini kırmaya dönük saldırıları kınayarak, Şengal’e yapılan saldırılarla direnişi temel alan Êzidîlerin yok edilmek istendiğini vurguladı.

Êzidî Gençlik Birliği, Devrimci Genç Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Şehba Kantonu’na bağlı Ehdas ilçesinde yaptığı bir açıklamayla Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a dönük işgalini ve Irak hükümetinin Şengal’e gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti.

Eylemdeki açıklamayı Êzidîler Birliği üyesi Orîvan Menan okudu.

Orîvan Menan, işgalci Türk devletinin ABD ve NATO desteğiyle Kürdistan gerillalarına saldırdığını belirterek, “Her geçen gün saldırılarını arttırıyorlar. Türk devletinin ordusuna, uçaklarına ve tanklarına bütün kapılarını dün açmaya hazır olan KDP işgal saldırılarını destekledi. 17 Nisan’daki saldırı planı Kürdistan gerillası şahsında tüm Kürt halkının iradesini ve özgürlük hareketini hedef alıyor ve bu saldırılarla mücadeleyi bastırmak istiyorlar” dedi.

'VARLIK-YOKLUK DİRENİŞİ'

Orîvan Menan, Irak ordusunun Şengal’e dönük saldırısının 9 Ekim 2021’deki planın bir parçası olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Irak hükümeti ve KDP bir kez daha Şengal halkını kimliksiz bırakarak yeni soykırımlar yaşatmak istiyor. Ancak Şengal üzerinde yapılan hesaplar boştur. Şengal halkı artık kendisini örgütlemiş, yönetim, statü ve savunma iradesine sahiptir. Şengal halkının Irak hükümetine ve KDP yönetimine hiçbir ihtiyacı yoktur. Şengal’i DAİŞ’e teslim edenler bugün Şengal’i savunamaz. Şengal’de varlık ve yokluk direnişi devam ediyor.”

GERİLLAYI SAHİPLENME MESAJI

Şengal halkının geçmişten bugüne işgale karşı hiçbir zaman boyun eğmediğini vurgulayan Orîvan Menan, “Êzidî halkı her zaman direndi. Şengal Êzidîlerin direniş üssüdür.  Efrîn Bölgesi’ndeki Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadınlar Birliği ve Êzidî Gençleri olarak Şengal direnişini selamlıyor ve Şengal üzerinde uygulanmaya çalışılan planları reddediyoruz. Hiç kimse bundan sonra Şengal halkının izni olmadan Şengal’e geçemeyecektir. Şengal, Şengallilerindir, işgalcilerin değil. Zaman onuru savunma ve Şengal’e sahip çıkma zamanıdır. Sonuna kadar işgale, soykırıma ve büyük adaletsizliğe karşı Gerilla direnişinin yanında olacağız. İşgalcilerin topraklarımızdaki varlığını asla kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.