İmralı tecrit sistemine karşı Şehba'da yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı yürütülen soykırım sistemi, Şehba'da düzenlenen kitlesel yürüyüşle protesto edildi.

ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Halk İnisiyatifi’nin çağrısıyla Şehba'nın Fafîn beldesinde binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı İmralı tecrit, işkence ve soykırım sisteminin protesto edildiği yürüyüşte Abdullah Öcalan'ın posterleri taşındı ve sık sık “Bê Serok jiyan nabe” sloganı atıldı.

Yürüyüş ardından Abdullah Öcalan'a Özgürlük Halk İnisiyatifi adına konuşan Henan Sîdo, Kürt halkının sürekli soykırımlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Önder Apo'nun felsefesi ve PKK sayesinde Kürt halkı kimlik bilincine vardı ve soykırımdan kurtuldu. Bu yüzden kimliğimize sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Efrîn-Şehba Kantonu Kongra Star üyesi Werdê Şêxo ise, işgalci Türk devletinin Abdullah Öcalan’ın felsefesinin halklar arasında yayılmasını engellemek için üzerindeki tecridi ağırlaştırdığını ifade ederek "Ancak Önder Apo'nun felsefesi artık yaşamın bir gerçeği haline gelmiş ve Ortadoğu'nun bütün halklarına ulaşmıştır" dedi. Werdê Şêxo, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadelenin büyütülmesi çağrısında bulundu.

Eylem "Bê Serok jiyan nabe" sloganıyla sona erdi.