İntikâm Birimi'nden Amed'de eylemler

Şehit Sakine Cansız İntikâm Birimi, KCK'nin hamlesini sahiplendi, Amed'de eylemler düzenledi. Birim, herkesi hamleye katılmaya çağırdı.

Şehit Sakine Cansız İntikâm Birimi, KCK'nin "Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı" hamlesinin öncü yürütücüsü olacağını duyurdu.
İntikâm Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Artık sözün bittiği yerdeyiz. Hiç kimse 'bu benim işim-görevim değil' dememelidir. Her Kürt, onuru ve özgürlüğü için bulunduğu yerden hamleye dahil olmalıdır. Hamleye katılım, aynı zamanda bir samimiyet ölçüsüdür. Söylenen sözlerin yaşamda karşılığı varsa anlamlıdır, yoksa kandırmacadan öte bir anlam ifade etmeyecektir" denildi.

AMED'DE EYLEMLER

Şehit Sakine Cansız İntikâm Birimi, Amed'de düzenlediği eylemlerin ayrıntılarını da şöyle duyurdu:

"16 Eylül'de Amed Farqin Malabadi jandarma karakoluna ait üç konteyner sabotaj yapılarak imha edildi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans gitti.

17 Eylül'de Amed Farqin-Batman yolu üzeri bulunan trafik bölge müdürlüğüne el yapımı patlayıcı ve ferdi silahla eylem yapıldı. Bölgeye çok sayıda ambulans gitti, ölü-yaralı netleştirilemedi. Birimlerimiz sağlam şekilde alanlarına dönmüştür.

16 Eylül'de Amed Bağlar 5 Nisan'da uyuşturucu satıcılarına eylem gerçekleştirildi, satıcılar cezalandırıldı."