İşgalci saldırganlığa karşı durulmalı

Girê Spî Kanton Meclisi Eşbaşkanı Sebrî Nebo, özgür bir toplum, demokrasi, bölgenin güvenliği ve istikrarı için tüm halkların, Türk devletinin işgalci saldırganlığına karşı durması gerektiğini ifade etti.

Girê Spî Kanton Meclisi Eşbaşkanı Sebrî Nebo, Türk devletinin yeni saldırılarla bölge halkına karşı soykırım ve sindirmeyi amaçladığını söyledi.

ANF’ye konuşan Sebri Nebo, Türk devletinin bu saldırıda da tek başına değil, KDP’yi yanına aldığını belirterek, “Elbette bu saldırılar sadece Güney topraklarına yönelik yapılmıyor. Bölge halklarına karşı bir soykırım savaşı olarak değerlendiriyoruz. Sadece Kürt halkına değil, tüm bölge halkına karşıdır. Aynı anda Kuzey-Doğu Suriye’nin birçok alanına Türk devletinin saldırıları oluyor. İki tarafta da işgal alanlarını genişletmek istiyor” dedi.

Irak güçlerinin Şengal’e saldırımasının, Irak’ın da bu komplo içinde olduğunun göstergesi olduğunu dile getiren Sebrî Nebo, şöyle devam etti: “Şengal ile Rojava arasında duvar örülüyor. Şehba ve Şêxmeqsûd’a Şam hükümeti tarafından ambargo uygulanıyor. Bu şekilde Rojava halkını tümden çembere alacak ve açlık siyasetini uygulayacak. Yürüttükleri siyaset tümden irade kırmak ve teslim almaktır.”

Kürt halkının, mevcut kazanımları için bile on binlerce şehit verdiğini, bunları koruması gerektiğini söyleyen Nebo, şunları ekledi: “Türk iktidarı, ekonomik, siyasi toplumsal olarak çökmüş durumda. Erdoğan bir kez daha seçimleri kazanmaya ve halkı bir kez daha kandırmaya çalışıyor. Özgür bir toplum, demokrasi, bölgenin güvenliği ve istikrarı için tüm halkların buna karşı durması gerekir.“