İşgalci Türk devletinin saldırıları Reqa ve Dêrazor’da protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği saldırılar Reqa ve Dêrazor’da protesto edildi.

Reqa’daki yürüyüşü Suriye Gelecek Partisi organize etti. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte sivil ve askeri kurumların temsilcileri ile kanaat önderleri de yer aldı.

Kalta beldesi girişinde başlayan yürüyüşte şehitlerin posterleri ile QSD ve Suriye Gelecek Partisi bayrakları taşındı. Yürüyüş boyunca sık sık “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

Kalta Belde merkezine ulaşıldığında yürüyüş mitinge dönüştü. Mitingde Suriye Gelecek Partisi Reqa Meclisi Başkan Yardımcısı Nesiba El Hasan, Kalta Halk Evi Başkanı İbrahim El Yasin ve bölge kanaat önderleri adına Ayd El Muhammed konuştu.

DÊRAZOR

Dêrazor’un doğusundaki Zêban beldesinde aralarında şeyh ve kanaat önderlerinin de olduğu onlarca kişi yürüyüşle QSD ve demokratik ulus projesine bağlı olduklarını ifade etti.

Eylemciler adına konuşan El Igêdat kabilesine bağlı El Bucamil aşiretinden Şeyh Dehim Halil El Şiveş, Türk devleti ya da herhangi bir gücün bölgenin huzurunu kaçırmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Aşiretlerin, Özerk Yönetim’e ait halkların kardeşliği projesine bağlı olduğunu belirten Şiveş, uluslararası topluma seslenerek Türk devletinin Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarının durdurulmasını istedi.

Zêban Belde Meclisi Eş Başkanı Abdulvahab Hıdır El Hac ise saldırılar karşısında en büyük görevin kazanımları korumak olduğunu kaydetti.

Konuşmalardan sonra yapılan açıklamada ise Türk devletinin bölgenin huzurunu kaçırmak için gizli bir şekilde saldırdığına dikkat çekildi. Yine bölge halkının DAİŞ’i yok etmek için binlerce şehit veren QSD’nin yanında olduğu ifade edildi.