İşgalciler sivilleri hedef alıyor

QSD, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarının devam ettiğini belirtti. İşgal saldırılarında sivillerin hedef alındığını belirten QSD, halktan şehit ve yaralıların olduğunu vurguladı.

QSD, işgalci Türk devleti ve çetelerinin 9, 10, 11 ve 12 Ocak’ tarihlerinde Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“İşgalci Türk devleti ve bağlı çeteleri işgal faaliyetlerini genişletmek amacıyla saldırılarına devam ediyor.

EYN ÎSA

Eyn Îsa kontrol noktası, 9 Ocak’ta insansız hava araçlarıyla bombalandı. Bombardıman sonucunda sivil bir yurttaş ve bir asayiş üyesi yaralandı. Aynı gün işgalci ordu uluslararası M4 yolu üzerindeki Hoşân köyü yakınını ağır silah ve obüslerle saldırdı. Saldırı sonucunda sivillerin mal ve mülkleri zarar gördü.

GIRÊ SPÎ

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri 10 ve 11 Ocak’ta Erîda, Şorbê nisk ve Qiz Ali köylerini havan topları ve obüslerle bombaladı. Bombardıman sonucunda siviller maddi zarara uğradı.

TIRBÊSPIYÊ

İşgalci Türk ordusu ve bağlı çeteleri, 12 Ocak’ta saat 13.00 civarında Dugir köyüne yakın ve sivil iç güvenlik kurumlarının görev başında olduğu alanı hedef aldı. Saldırı sonucunda 2 iç güvenlik gücü ve sivil yurttaş şehit düştü.  Bombardıman sonucunda birçok sivil yaralandı. İşgalci Türk devleti ateşkes ilan edildiği günden bu yana ihlallerine devam ediyor”.