İşgalcilerden evini isteyen Efrînliye işkence

Türk devletinin işgali altındaki Efrîn’in Raco ilçesinde bir kişi evini geri istediği için kaçırılarak vahşi işkencelere maruz kaldı.

Alınan bilgilere göre Efrîn kantonuna bağlı Raco ilçesinin Mamûla köyünde 47 yaşındaki Mihemed Osman Tobal, Türk devletine bağlı Cebhet El Şamiye çeteleri tarafından kaçırıldı.

Tobal’ın Şera’ya bağlı Kefir Cenê köyü yakınında olan evini geri istediği için kaçırıldığı belirtildi. Çeteler, bölgeyi işgal ettikten sonra Tobal’ın evine de el koymuştu.

Tobal’ın Kefer Cenê kampındaki gizli zindana götürülerek burada ağır işkencelere maruz kaldığı öğrenildi.

Yerel kaynaklara göre Tobal’ın ailesini de eve dönmekten bahsetmeleri halinde katledecekleri yönünde tehdit etti. Tobal’ın durumu hakkında bilgi alınamadı.

HER GÜN SİVİLLER KAÇIRILIYOR

Eylül ayı başından bu yana neredeyse her gün siviller kaçırıldı. Henüz bu konuda insan hakları örgütleri henüz bir bilanço yayınlamadı ancak yerel kaynaklar, onlarca kişinin kaçırıldığından bahsediyor.

Mart 2018’den bu yana Türk işgali altında olan Efrîn’de bir terör ve çete rejimi oluşturuldu. Sistematik olarak savaş suçlarının işlendiği bir alana dönüşen kentte insan kaçırma, infaz, işkence, yağma, zorla göçertme gibi suçlar gündelik hale geldi.

Efrîn İnsan Hakları Örgütü’ne göre Türk devleti 29 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında Efrîn’de en az 101 kişiyi kaçırdı. Bunların 17’sinin kadın ve 3’ünün çocuk olduğu belirtildi.

Örgüt, Türk devleti ve çetelerinin kaçırdıkları kişiler için fidye istediğini ve amacın yerli halkı göçerterek demografik değişimi tamamlamak olduğunu kaydediyor.