İsviçrelilerden Efrîn ile dayanışma mesajı

İsviçreli siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve kilise papazının da arasında olduğu birçok insan Efrîn ile dayanışma mesajı vererek, Efrîn’deki katliamı ve işgali durdurun çağrısı yaptı.

Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarına karşı tepki ve uluslararası dayanışma gün geçtikçe daha da büyüyor. İsviçrelilerin de arasında bulunduğu birçok kesim tarafından Bern’de kurulan Bern Efrîn ile Dayanışma Platformu ( http://www.afrin.ch ) üyelerinin çalışmaları kapsamında aralarında İsviçreli siyasetçi, akademisyen, gazetecilerinde bulunduğu birçok kesimden insan Efrîn ile dayanışma mesajı vererek, katliamları ve işgali durdurun çağrısı yaptı.

Efrîn ile dayanışma mesajı verenler arasında İsviçre Yeşiller Partisi Eşgenel Başkanı Regula Rytz, Siyaset ve İslam Bilimci Prof. Elham Mena, Ordusuz Bir İsviçre İnisiyatifi Üyelerinden Lauisse Schneider, İsviçre’nin önde gelen gazetecilerinden Kurt Pelda, İnsan Hakları Aktivisti Jannik Böhm, Bern Heiliggeistkirche Kilisesi Papazı Andreas Nufer, Yeşiller İsviçre Federal Parlamento Milletvekili Simone Machado Rebmann, Sosyalist Parti İsviçre Federal Milletvekili Corrado Pardini’de bulunuyor.

SİZ DE EVET DİYORSANIZ İSE EFRÎN İLE DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM…

“Efrîn ve tüm Suriye’ de insani yardımı destekliyor musunuz” sorusunu sorarak duyarlılık çağrısı yapan İsviçre Yeşiller Partisi Eş Başkanı Regula Rytz, “Efrîn ile dayanışmayı büyütelim” dedi.

 “Sizde Yeni Osmanlıcılık sömürge politikasına karşı mısınız?” diye sorarak mesaj vermeye başlayan İsviçre’nin önde gelen gazetecilerinden Kurt Pelda ise “Efrîn’de katliamı durdurun” diyerek çağrıda bulundu.

“İnsanlığın ve halkların özgür olmasını destekliyor musunuz?” sorusunu yönelten Yeşiller İsviçre Federal Parlamento Milletvekili Simone Machado Rebmann, “Efrîn ile dayanışma büyütülmeli” dedi.

“Efrîn’de 300 bin mültecinin korunmasını destekliyor musunuz, Türkiye ile imzalanan mülteci antlaşmasına karşı mısınız?” sorularını soran İnsan Hakları Aktivisti Jannik Böhm ise “Cevabınız evetse, Öyleyse taraf olun, Efrîn’in işgaline hayır deyin, Türk rejimi ve cihatçı ortaklarına hayır deyin” diye seslendi.

“Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu’nu politik bir partner olarak tanınmasını desteliyor musunuz?” sorusunu soran Bern Heiliggeistkirche Kilisesi Papazı Andreas Nufer’da “Efrîn’deki soykırımı durdurun” diyerek çağrıda bulundu.

“Savaş malzemeleri ve araçlarının Ortadoğu ve dünyaya ithal edilmesine karşı mısınız?” sorusunu yönelterek İsviçre’nin Türk devleti ve Ortadoğu ülkelere yaptığı silah satışını hatırlatan Ordusuz Bir İsviçre İnisiyatifi Üyelerinden Lauisse Schneider, “Efrîn ile dayanışma büyütülmeli” diyerek çağrı yaptı.

“Siz de Kuzey Suriye’nin hava sahasına kapatılmasını destekliyor musunuz?” sorusunu soran Sosyalist Parti İsviçre Federal Milletvekili Corrado Pardini’de “Efrîn’deki katliamı acilen durdurun” diye seslendi.

“Siz de Türkiye’nin Efrîn’e yönelik insan haklarına haykırı saldırılarına karşı mısınız?” sorusunu yönelten Siyaset ve İslam Bilimci Prof. Elham Mena, Efrîn ile dayanışmanın büyütülmesi gerektiği çağrısı yaptı.

Bern Efrîn ile Dayanışma Platformu çalışmalarına ortak olmak isteyenler aşağıdaki link üzerinden iletişime geçebilirler: http://www.afrin.ch/