Özerk Yönetim üç günlük seferberlik ilan etti-YENİLENDİ

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin olası bir işgal saldırısına karşı seferberlik ilan etti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, “Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik olası bir saldırı için Özerk Yönetim olarak tüm kentlerde 3 günlük seferberlik ilan ediyoruz" dedi. 

Özerk Yönetim yazılı açıklamasında bölge bileşeni tüm halkaları, bu tarihi dönemde direniş için sınır hattına gitmeye çağırdı.

Açıklamada şunlar ifade edildi: 

“Türk ordusu ve onun ‘Suriye Milli Ordusu’ adı altındaki paralı çetelerinin saldırı hazırlıklarını yoğunlaştırması ve tehditlerini arttırması üzerine, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik olası bir saldırı için Özerk Yönetim olarak tüm kentlerde 3 günlük seferberlik ilan ediyoruz. Bununla birlikte tüm halkımıza, yönetimlerimize ve kurumlarımıza tarihi sorumluluklarını yerine getirerek kendi bölgelerinde sınırlara yönelmeleri ve bu tarihi anlarda direnişlerini sergilemeleri çağrısında bulunuyoruz.

Kürdistan ve tüm dünya halklarına, bu topraklara ve halklara karşı sorumluluklarını yerine getirerek alanlara çıkmaya, eylemler düzenlemeye çağırıyoruz.

Bunlarla beraber yaşananlar karşısında tüm sorumluluğun Birleşmiş Milletler’e ve tüm kurumlarına, ABD’ye, Avrupa Birliği’ne, Rusya’ya ve Suriye’ye müdahil tüm ülkelere ait olduğunu belirtiyor; tüm kuruluşlara ve ülkelere, Kuzey ve Doğu Suriye halkına zarar gelmemesi ve insanlık krizi yaşanmaması için çağrı yapıyoruz.”