'Önder Apo için derhal harekete geçilmeli'

Suriye Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için derhal harekete geçmeye çağırdı, halka da "AKP-MHP faşizmine karşı mücadeleyi büyütelim" diye seslendi.

 

Suriye Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, yazılı açıklama yaparak, İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a "cezayı" kaldırma çağrısında bulundu.

İnisiyatifin açıklamasında şöyle denildi:

“Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bugüne tek renk, tek bayrak, tek millet ve tek dil temelinde yönetiliyor.

Bu nedenle bölgenin bütün kültürlerine ve yerli halklarına karşı; Kürtlere, Ermenilere, Asurilere, Süryanilere, Yunanlılara, Bulgarlara, Çerkeslere ve Lazlara karşı soykırım savaşı gerçekleştirdi.

Soykırım ve asimilasyon politikalarının sonucunda bazı başarılar elde etmiş olsa da Türkiye’yi yüz yılı aşkındır sürekli devam eden bir savaşın ve derin krizin içine sürüklemiştir.

Önder Abdullah Öcalan ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı yürütülen diktatörce ve faşist bir siyasettir ve o zihniyetin bir sonucudur. Yüksek Mahkeme’nin Önder Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla 6 aylık görüş yasağı vermesi Kürdistan ve uluslararası kamuoyunu şaşkına çevirmiş durumda.

Bu ceza Avrupa Birliği (AB) Bakanlar Komitesi ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) karar ve yöntemlerine aykırıdır. Türk mahkemesinin, Önder Öcalan ve avukatlarıyla görüşmesini yasaklayan karar, Türkiye’de siyasi, toplumsal ve ekonomik sorunları daha da büyütecektir. Bu da AKP-MHP faşist iktidarını yıkmanın tek yolunun mücadeleyi her alanda büyütmek olduğunu ispat ediyor.”

Açıklamanın sonunda uluslararası insan hakları örgütlerine, hukuk örgütlerine ve CPT’ye  “yasa dışı ve diktatörce” cezanın iptal edilmesi için derhal müdahale çağrısı yapıldı.