Özerk Yönetim’den Belçika’da görüşme trafiği

Belçika’da diplomatik temaslarda bulunan Kuzey ve Doğu Suriye Heyeti, işgalci Türk devletinin saldırılarını gündeme getirdi. Belçikalı parlamenterler, Türk devletinin işlediği suçları kınadı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi heyeti, Belçika İnsani Demokrat Partisi'nden Parlamenter Georges Delmon ile bir araya geldi.

Aynı gün içinde, Belçika Vlaams Belang Partisi parlamenterlerinden Aline Samin ve Joris De Vriendt ile de görüşme gerçekleştirdi.

Heyetin görüşmeleri Brüksel Federal Parlamentosu'nda gerçekleşti. Özerk Yönetim Avrupa Temsilcisi Dr. Ebdulkerîm Omer ve Özerk Yönetim Belçika Eşbaşkanı Temsilcisi Hozan Ehmed'den oluşan heyet, görüşmeler sırasında Özerk Yönetim'in deneyimlerini paylaştı.

ANHA'nın haberine göre Dr. Ebdulkerîm Omer, görüşme esnasında Özerk Yönetim'in demokratik bir Suriye inşa etme çabalarına vurgu yaparak, kadınların yüzde 40'lık bir katılım oranına sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Suriye'nin yeni anayasasında kadın haklarına dikkat çekti.

Omer, Özerk Yönetim'in DAIŞ terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadeleye değinirken, DAIŞ'ın tamamen yok olduğu anlamına gelmediğini ve bu çetelerin ideolojileri doğrultusunda eğitilen binlerce kişinin bulunduğunu hatırlattı. Uluslararası toplumun, bu çetelerin tekrar canlanmaması için sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Omer ayrıca, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik altyapı saldırılarına da değinerek, milyonlarca insanın hizmetten mahrum kaldığını ifade etti.

Parlamenter Aline Samin ise, DAIŞ'in yok edilmesinin dünya için büyük bir güvenlik tehdidini ortadan kaldırdığını belirterek, Özerk Yönetim'e destek sözü verdi. Özerk Yönetim'in DAIŞ'in yok edilmesindeki rolünün görmezden gelinmesinin adaletsizlik olduğunu belirten Samin, uluslararası toplumun işbirliği yaparak bölgenin güvenliğini ve istikrarını koruma çağrısında bulundu.

Aline Samin, uluslararası hukuka aykırı olan altyapı merkezlerinin hedef alınmasını kınayarak, Türkiye'nin işlediği suçlara tepki gösterdi ve uluslararası toplumu bu tür saldırılara sessiz kalmamaya çağırdı.