Özerk Yönetim’den bir heyet Fransa’da

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nden bir heyet Fransa’da temaslarda bulunuyor. Heyet, Fransa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi ile bir araya geldi.

Paris’i ziyaret eden heyette Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Hemdan El Ebid ve Reqa Sivil Meclisi Eş Başkanı Leyla Mustefa yer alıyor.

Özerk Yönetim yetkilileri temasları sırasında Parlamento Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Jean-Louis Bourlanges ile bölgedeki siyasi gelişmeleri ele aldı.

ANHA’nın haberine göre Bourlanges, Kuzey ve Doğu Suriye’de hayata geçirilen sistemden övgüyle bahsederek, çok zorlu şartlarda yapılan mücadeleye rağmen azınlıklar, dinler ve cinsiyet eşitliğine dayalı demokratik ve eşit bir sistem kurulduğunu söyledi.

Bourlanges, Kürt halkının tarih boyunca maruz kaldığı zulme de değinirken, Kürtlerin demokratik, istikrarlı ve herkesin haklarının güvence altına alındığı bir sistem için önemli rol oynadığının altını çizdi.

Aynı habere göre görüşme sırasında söz alan Hemdan El Ebid, DAİŞ’e karşı verilen mücadeleye vurgu yaptıktan sonra,  “Fransa başlangıçta aktif bir rol oynadı ve net bir tepki gösterdi. Kuzey ve Doğu Suriye halkının teröre karşı mücadelesinin yanında yer aldı” dedi.

El Ebid, Fransa halkına ve hükümetine Demokratik Özerk Yönetim projesine destek verdiği için teşekkür etti.

Leyla Mustefa ise Reqa’daki durumu anlatarak, “Yeniden inşa çalışmaları halen devam ediyor. Bölgelerimizde içme suyu ve köprülerin kurulması gibi birçok hizmet eksikliği var. Reqa halkının topraklarına dönmesi için uygun koşullar oluşturulmalıdır” diye konuştu.