Özerk Yönetim: Kazanımlarımızı bütün gücümüzle koruyacağız

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin saldırılarının DAİŞ'in dönüşüne zemin hazırladığını belirtti. Yönetim, "Kazanımları bütün gücümüzle koruyacağız" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin işgalci saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

 Açıklamada, "Türk devleti, işgal projesini genişletmek amacıyla Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük saldırılarını arttırdı. Bu bölgeler hem kendisini hem de dünyayı DAİŞ ve şiddet yanlısı radikal gruplara karşı savundu. Türk devleti bu saldırılarla uluslararası bütün anlaşmaları ve değerleri ihlal ediyor" denildi.

'DAİŞ'E DÖNÜŞ YOLU AÇIYOR'

"Türk devletinin Minbic, Til Temir ve Qamîşlo’ya dönük saldırıları bölgelerimizin güvenliğini bozma niyetini ortaya çıkarıyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Türk devleti aynı zamanda bu saldırılarla DAİŞ’e bir daha dönüş imkânı sağlamak istiyor" diye belirtildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Uluslararası hukuk kurumlarına, Uluslararası Koalisyona ve bölgede garantör güç olan Rusya’ya, Türk devletinin bilinçli saldırılarına karşı derhal tutum alması çağrısı yapıyoruz. Bu saldırıların Suriye krizini derinleştirdiğini, işgal projelerini ilerlettiğini ve bölgeyi parçalamaya doğru götürdüğünü belirttik. Öte yandan bu saldırılar DAİŞ’in bölgesel ve uluslararası alana dönüşünün tehdididir. Türk devleti bu saldırılarla DAİŞ’e geri dönüş zemini hazırlamaya çalışıyor. Saldırılar aynı zamanda Suriye’nin birliğine karşı da yapılmaktadır. Şam hükümetinin, Suriye’nin egemenliğine dönük olan bu saldırılara karşı tutumunu netleştirmesini gerekir.

Bütün halkımıza şehitlerin kazanımlarına sahip çıkması, içeride ve dışarıda alanlara akması ve Türk devletinin saldırılarını kınaması çağrısı yapıyoruz. Halkımıza yönelik yapılan saldırılara karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğimize, halkımızın güvenliğini ve kazanımlarını bütün gücümüzle koruyacağımıza söz veriyoruz.”