Özerk Yönetim, Kobanê Direnişi'ni selamladı, Kuzey ve Doğu Suriye için çağrı yaptı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, halkları Kobanê'de olduğu gibi Kuzey ve Doğu Suriye'ye destek olmaya çağırdı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Özerk Yönetimin açıklaması şöyle:

"Kobanê kenti, tarihi direnişi ve YPG/YPJ savaşçılarının sayesinde halkımız için bir kahramanlık, tüm dünya halkları için ise bir insanlık mirasına dönüştü. DAİŞ terör örgütü Kobanê'de yenilgiye uğratılırken, Türk devletinin doğrudan desteğini aldığı Şam ve Irak'ta sözde İslam devleti kurma hedefini gerçekleştiremedi.
Dünya halklarının Kobanê'ye desteklerini göstermek için alanlara çıktığı 1 Kasım (Dünya Kobanê Günü), Demokratik Modernite çizgisinde modern bir Ortadoğu’nun inşası için tarihi bir gelişme olmasının yanı sıra, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde de halkların birbirlerine dayanışma ruhuyla destek olmaları açısından da tarihi bir adımdır.

Kobanê'nin özgürleştirilmesinin 9'uncu yıl dönümünde ve Dünya Kobanê Günü'nde, çok büyük tarihi bir duruş sergileyen halkımıza bir kez daha minnet ile teşekkür ediyoruz. Kobanê direnişinin mirası bir insanlık mirası olduğu gibi, aynı zamanda özgürlükçü ve demokratik mücadele yürüten halklar için de halkların büyük bir kazanımıdır. Ayrıca Kobanê'ye gelen tüm Suriye ve Kurdistan halkımızın yanı sıra özgür bir ruh taşıyan ve bunun için mücadele eden dünya enternasyonalistlerine de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

'İMHA VE SOYKIRIM SALDIRILARI SÜRÜYOR'

Ancak küresel terörist bir oluşum olan DAİŞ çetelerinin intikamını almak amacıyla Kobanê başta olmak üzere tüm bölgelerimiz halen imha ve soykırım saldırılarıyla karşı karşıyadır. Türk devleti topraklarımıza saldırıyor, savaş suçu işliyor, bölgemizin temel yaşamsal kaynaklarını sağlayan altyapısını yok ediyor, huzur ve güvenliğini tehdit ediyor. Aynı zamanda DAİŞ çetelerine ve teröre karşı verilen tarihi direnişte elde edilen kazanımları da tehdit ediyor.

Dünya genelinde Kobanê'ye verilen desteği çok değerli buluyoruz. Türk devletine karşı durmak, politikalarını ve teröre verdiği desteği teşhir etmek, halkımıza karşı yürütülen imha ve soykırım konsepti hakkında soruşturma açarak halkın devrim kazanımları ve teröre karşı mücadelesinde elde ettiği kazanımların korunması mümkündür.

Halkımıza, Kobanê direnişinin yarattığı devrimci direnişçi miras, Kobanê şehitlerinin yürüyüşünün tüm Kuzey ve Doğu Suriye’de halkımızın taleplerini gerçekleştirme ve halk bileşenlerini savunma kararlılığımızın ve güçlü irademizin ışığı olacağının sözünü veriyoruz.  Bu, işgal altındaki topraklarımızın özgürleştirilmesinin imkanlarını yaratacağı gibi, teröre ve fitneye karşı mücadelenin başarıyla devam etmesini sağlayacaktır. Halkımızın bu kararlılık ve iradesiyle zafere ulaşacağına, işgal altındaki topraklarını tümüyle özgürleştireceğine ve birleşik bir Suriye inşa edeceğine eminiz."