Özerk Yönetim: Türk devletinin saldırıları tüm bölgeleri etkiliyor

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin saldırılarının tüm bölge halklarını etkilediğini ve soykırımın bir parçası olduğunu belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin son saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Özerk Yönetim, işgalci Türk devletinin art arda düzenlediği saldırılar karşısında uluslararası ve bölgesel güçlerin sessizliğine tepki göstererek “Türk devletinin bölgelerimize yönelik art arda katliamlar gerçekleştiriyor ve işgal alanını genişletmek istiyor. İşgalci Türk devleti, dün Tirbespiyê ve Dêrik bölgelerinde çok sayıda petrol istasyonu, stratejik ve hizmet binalarını hedef aldı” dedi.

Açıklamada, “Bu saldırılarla bölgenin hedef alınmasının geçmiş dönem saldırıların tamamlayıcısı ve temel amaçta bölgede istikrarsızlık ve çatışma yaratmaktır. Ayrıca saldırıları yoluyla başta DAIŞ olmak üzere terörist grupların kendilerini örgütlemesine ve saldırılar düzenlemesine destek sağlıyor” ifadeleri kullanıldı.

Demokratik Özerk Yönetimi, “Bu saldırıların yaratmış olduğu olumsuz etkilerden sadece bölge etkilenmiyor, tüm bölgeler etkileniyor. Bu halka ve tüm Suriye halkını soykırımdan geçirmeye çalışan saldırıların bir parçasıdır. Bunun yanında terörle mücadele girişimlerini engelliyor ve her yönde krizi derinleştiriyor” vurgusunda bulundu.

İstikrarın sağlanmasında etkisi olan ve DAİŞ’e karşı mücadele eden tüm güçleri işgal saldırılarına karşı tutum almaya çağıran Özerk Yönetim, ayrıca uluslararası insani ve hukuk örgütlerine sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.