Şehba’da 9 Ekim komplosunu protesto edildi

Şehba’da meşaleli yürüyüş yapan gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998’de gerçekleştirilen uluslararası komployu protesto etti.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Efrîn Bölgesi Genç Kadınlar Birliği, Şehba’da gerçekleştirdiği bir yürüyüşle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998’de gerçekleştirilen uluslararası komployu protesto etti.

Til Sosin köyünde bir araya gelen yüzlerce genç, meşalelerin yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Komplo ve tecrit uygulamalarına öfkenin haykırıldığı yürüyüş, Efrîn’den göç ettirilen halkın yaşadığı Serdem Kampı girişinde ise bir miting düzenlendi.

Mitingde Devrimci Gençlik Hareketi adına yapılan açıklamada, uluslararası komployla Kürt halkının iradesinin hedef alındığı kaydedildi. Gençlerin Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele etmeyi sürdüreceğinin vurgulandığı açıklamada, “Gençlerin güç ve mücadelesiyle tüm komploları boşa çıkaracağız ve Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlayacağız” denildi.

Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.