​​​​​​​Şehba’da ‘Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesi için yürüyüş

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Şehba kentinde yaşayan binlerce Efrînli, KCK’nin başlattığı “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesine destek vermek için yürüdü.

KCK Yürütme Konseyi, 12 Eylül’den itibaren “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” sloganıyla başlattığı hamleye Şehba’da yaşayan binlerce Efrînli düzenliği yürüyüş ile destek verdi.

Tıl Şeîr-Babins köyü arasında başlayan yürüyüşte halk, Önder Abdullah Öcalan ve şehitlerin posterleri ile “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüşte Kürt halkının direnişini selamlayan ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınayan sloganlar atıldı.

Babins köyü meydanında ise bir miting düzenlendi. Mitingde bir konuşma yapan Efrîn Özerk Yönetimi Maliye Komitesi Üyesi Arif Şêxo, Türk devletinin Osmanlı hayallerini boşa çıkaracaklarını söyledi.

Kongreya Star Efrîn Kantonu Koordinasyonu Üyesi Newroz Haşim de halklara birlik çağrısı yaparak, “Bu dönemdeki en büyük ihtiyaç, Kürt halkının birliğidir. Türkiye’nin planlarını boşa çıkarmak için birlik olmalıyız” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yıllardır Kürt ulusal birliği çağrısı yaptığını belirten Newroz, “Birlik için sürece cevap olmalı ve devrimimizi yok etmeye çalışan düşmana karşı durmalıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından miting, sloganlarla sona erdi.