Şehba’da işgale karşı binlerce Efrînli yürüdü

Türk devletinin Efrîn’e işgal saldırılarına başladığı günün ikinci yıldönümünde alanlara çıkan binlerce Efrînli, kentleri özgürleşene kadar direnişten taviz vermeyeceklerini belirtti.

Şehba’daki kamplarda kalan binlerce Efrînli, Türk devleti ve çetelerinin kentlerine dönük işgal saldırılarının ikinci yıldönümünde işgale karşı kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi. Berxwedan Kampı önünde bir araya gelen binlerce Efrînli, zeytin dalları, şehit fotoğrafları ve üzerinde “Demografik yapının değiştirilmesine hayır” ve “Türk devletinin işgaline hayır” yazılı pankartlar ile yürüyüşe geçti.

Sık sık işgale karşı direniş sloganlarının atıldığı yürüyüş, kamp içerisindeki çocuk parkı önünde mitinge dönüştü.

Burada şehitler anısına durulan saygı duruşunun ardından Gaziler Kurumu yöneticisi Gîvara Şoreş konuştu. Türk devleti ve çetelerinin iki yıl önce işgal saldırılarına başladığını hatırlatan Gîvara, Türk devletinin işgal saldırıları ile halkın iradesini kırmaya çalıştığını belirtti. Efrîn halkının göç ettirildiği Şehba’da direnişten taviz vermediğini vurgulayan Gîvara, Efrîn özgürleştirilene kadar direnişte olacaklarını söyledi.