Şehba'da PKK'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

Efrin ve Şehba halkı, Küdistan İşçi Partisi'nin kuruluş yıldönümünü Serdem Kampı'nda gerçekleştirilen bir etkinlikle kutladı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan kutlamada Farhan Kobanê, Özgürlük Hareketi adına konuşma yaptı. Farhan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kürt halkı ve şehitlerine 27 Kasım’ı kutlayarak başladığı konuşmasında "Önder APO, bu partiyi özgürlük düşüncesiyle kurdu. PKK 45 yıldır işgalcilere karşı mücadele ediyor. PKK öncesinde egemenler “Kürtleri yok ettik” dedi ama Önder APO, PKK'nin kurulmasıyla Kürtleri bir kez daha diriltti ve Kürt halkının iradesini bir kez daha ortaya çıkardı. PKK Şehitler Partisidir, Şehitler sayesinde bu kutsal gün kurulmuş ve Kürt halkı bir kez daha özgürlük yoluna girmiştir” dedi.


Ferhan Kobanê konuşmasının devamında, "Önder APO, anlamlı bir mücadeleye adanmış bir güç inşa etti. Direnişin sloganı 1982 yılında Diyarbakır cezaevindeki “Berxwedan Jiyane” sloganıdır. Bu sloganla mücadelemizi sonuna kadar sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Kobanê’nin konuşmasının ardından etkinliğe katılanlar halaylarla 27 Kasım’ı kutladı.