Şehit aileleri: Erdoğan’ı topraklarımızda istemiyoruz

Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’nun kurulması ve korunması için ağır bedeller ödeyen şehit aileleri, Türk rejimini topraklarında istemediklerini belirtti.

İslam dünyasının bayramlarından biri olan kurban bayramı vesilesiyle şehit aileleri, ilk olarak devrim ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden çocuklarının mezarlarını başına gitti. Ama öncesinde şehitlikler temizlendi ve renkli mumlarla süslendi. Gece karanlığında, her mezar taşının önünde ışıklar yanıp sönüyor.

Qamışlo'da şehit annelerinden Celila Eli oğlu Şero için, Cumartesi akşamından itibaren şehitliğe gitti. Anne Celila’nun iki oğlu da devrim mücadelesinde gazi olmuş.

Şehit annesi Celila, Türk devletinin saldırıları ve tehditlerini sorduğumuzda, hemen verilen bedelleri hatırlatıyor.

“Bizler asla çocuklarımızın verdiği bedelleri unutmadık, onların kanları kutsaldır. Bugün gündemde olan saldırıları asla kabul etmiyoruz.”

Şehit annesi, “Ve ben sadece Şehit Şero’nun değil burada bulunan bütün şehitlerin annesiyim” diye ekliyor.

Her bayram mezarlıklara gelerek çocuklarının bayramını kutladıklarını söyleyen anne Celila, şöyle devam ediyor: “Yine her Cuma günü onlara dualar eder ziyaretlerine geliriz. Erdoğan sınırlara duvarlar örüyor sonrasında ise topraklarımızı işgal ediyor, mahsullerimizi yakıyor ve bizden ne istiyor? Biz şehit çocuklarımızın emeklerinin asla boşa gitmesini istemiyoruz. Bizler de bütün insanlar gibi hakkımızı istiyoruz, bu işgal girişimini asla kabul etmiyoruz. Bizler savaş istemiyoruz, kanunlar ve adalet yerini bulması isteğimizi hiç kimse duymuyor mu? Erdoğan bugün eğer savaşta istiyorsa bizler şehit anneleri asla boyun eğmeyecek hep ayakta olacağız. Biz her duruma onurlu bir barışa da, savaşa da hazırız”

Çocuklar da aileleri ya da yakınları ile birlikte şehitliği ziyaret ediyor. Hepsi bir yakının kaybetmiş, kimi babasını, kimi abisi, ablası ya da annesini.

10’lu yaşlardaki Zila Melek babası Ednan Melek’ten gururla bahsediyor ve onun için bir şarkı mırıldanıyor.

O da Erdoğan’ı ve tehditlerini biliyor. “Biz bugün şehitlikteki yakınlarımızı ziyarete geldik. Her şehit mezarı üzerinde mum yaktık. Şehitlerimize söz veriyoruz ki kimse şehitlerimize el süremeyecek ve topraklarımıza kimse giremeyecek. Bizler çocuklar olarak Erdoğan’ı topraklarımızda istemiyoruz, bizler barışsever insanlarız, savaş istemiyoruz. Kurban Bayramının bütün şehit annelerine, şehit eşlerine ve şehit çocuklarına kutlu olmasını diliyorum ve ‘Bijî Serok Apo, Bijî Serok Apo’ diyorum”