Şehit aileleri ve savaş gazilerinden işgal saldırılarına tepki

Türk devletinin işgal saldırıları, Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı merkezlerinde çeşitli kurumlar tarafından yapılan açıklamalarla kınandı.

İşgalci Türk devleti ile KDP’nin Medya Savunma Alanları’na yönelik ortak saldırılarının yanı sıra, Irak ordusunun Şengal’de provokasyon girişimleri ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik ambargolar, Dêrik, Şehba, Reqa, Minbic ve Dêrazor’da farklı kurumların yaptığı açıklamalarla kınandı. Kürdistan'da Türk işgal planlarını yenmenin tek yolunun direniş, özgürlük ve mücadele olduğu belirtildi.

Reqa’da Şehit Aileleri Meclisi ve Gaziler Federasyonu’nun kent merkezinde yaptığı basın açıklamasına çok sayıda kişi katıldı.

İşgal saldırılarının ve örülen duvarların özgür halkın iradesini kıramayacağı belirtilen açıklamada, Türk devleti ve çetelerinin Suriye'nin işgal altındaki topraklarında işlediği suçlara da dikkat çekildi; Fırat Nehri'nin suyunun kesilmesinin de uluslararası hukuk suçları kapsamına girdiği ifade edildi.

Minbic’de Şehit Aileleri Meclisi ve Savaş Yaralıları Meclisi’nin Minbic Şehitliği’nde yaptığı eylemde ise; "Toprağımızın ve halkımızın özgürlüğü için büyük fedakarlık yaptık, onurumuza ve topraklarımızın özgürlüğüne yönelik tüm saldırılara karşı duracağız. Bu mücadele bize şehitlerimizin mirasıdır" açıklaması yapıldı.