Şehit babası: Devrim bedelsiz olmaz

Süryani halkından olan şehit babası Bitrus Beşir, “Bir baba olarak üzülüyorum, acı da çekiyorum ama devrim bedelsiz olmaz, bunun da farkındayım” dedi.

Oğlu dahil aileden üç şehitleri olan ve ailece devrimin içinde yer alan Bitrus Beşir, başlarken şehadet dahil her türlü fedakarlığı göze aldıklarını belirterek, devrimin asla yenilmeyeceğini söyledi.

Rojava Devrimi'nde şehit düşen Baran Serhat’ın babası Bitrus Beşir, 1957’de Qamîşlo’nun köyünde dünyaya geldi. Qamîşlo’nun Qanatsüveys Mahallesi'nde yaşayan Beşir, 1986’da sosyalist mücadeleyle tanıştı. 2010’da devrimin başlamasıyla Özerk Yönetim kurumlarında yer aldı.

Beşir, “Qanatsüveys Mahallesi'nde briket fabrikam vardı, 35 yıl çalıştırdım. Emekçilerin, yoksulların ezildiklerini fark ettim, kendim de ezilenlerin arasındaydım. Bunun farkındalığıyla örgütlendik ve Komünist Partisi’ni kurduk. Zamanla BAAS rejimi karşısında zayıfladı ve güçsüzleşti. Devrim fikri ve isteği her zaman yüreğimizde vardı fakat gücümüz ve imkanımız yoktu" dedi.

DEVRİME HİZMET SÖZÜ

Beşir, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle tanışmasını ve devrime katılış sürecini şöyle anlattı: "Devrim sürecinde arkadaşlarla görüştük, devrimin içinde yer alma ve devrime hizmet etme sözü verdik. Süryaniler olarak bu devrimin bizi de kapsadığını gördük ve bu temelde içerisinde yer aldık. Bu doğrultuda kurumlarımızı oluşturduk, savaşçılarımızı örgütledik, tüm cephelerde zafer kazandık ve bütün bunlar Önder Öcalan’ın paradigmasıyla gerçekleşti. Önder Öcalan tıpkı Lenin gibi, Nelson Mandela gibi halkların kardeşliği, eşitliği ve özgürlüğü anlayışıyla halkları etkilemiş bir liderdir. Lübnan’da veya Suriye’de onu görmek kısmet olmadı ama fikirleriyle burada buluştum. 8 kişilik bir Süryani ailesi olarak eşim de dahil hepimiz çalışmalarda yer alıyoruz. Tüm aile olarak bu tarihi süreç ve bu kutsal devrime katılmış durumdayız. Bu devrimin amacına ulaşması gerekir.”

DEVRİME HERKES KATILMALI

Birlik, eşitlik, gerçek anlamda halkların kardeşliği konusunda zayıflıkların devam ettiğini ama aşılabilir düzeyde olduğunu belirten Bişar, “Seyda Cîgerxwîn’ın dediği gibi birlik olmaktan başka çaremiz yoktur. Çeşitli oyun ve entrikalar çevirenler başarılı olamayacak. Devrim yenilmeyecek. Bu devrime herkes katılmalıdır, devrimimiz katılanların da katılmayanların da haklarını savunan bir devrimdir. Bu devrim, bizim kimliğimizdir" şeklinde konuştu.

GENÇLERİN MÜCADELESİYLE BAŞARACAĞIZ

Devrime katılırken şehadet dahil her türlü fedakarlığı göze aldıklarını vurgulayan Bişar, şunları ekledi: “Sol Parti’den oğlum şehit Baran Serhat, yine aileden olan Şehit Zozan Kobanê ve Şehit Demhat, bu mücadelenin şehitleridir. Bir baba olarak üzülüyorum, belki acı da çekiyorum ama devrim bedelsiz olmaz, şehit vermek gerekir, bunun da farkındayım. Tüm umudumuz, beklentimiz gençlerdedir. Bu devrim gençlerle başladı, gençlerle devam eder. Önder Apo gençken başlattı bu devrimi, şimdi de gençler yürütüyor, biz de onlarla birlikteyiz."