Şehit Ciwan ve Koçer son yolculuğuna uğurlandı

Türk devletinin Kobanê’nin Boxaz köyünde 15 Kasım’da bir araca yönelik yaptığı saldırıda şehit düşen Ciwan Hesen Hemkero (Ciwan Efrîn) ve şehit Ednan Osman (Koçer) için düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlandı.

Cenaze törenine Fırat Bölgesi’nden çok sayıda kişi, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Kobanê Askeri Meclisi Eşbaşkanı İsmail İsmail, bölgenin güvenliğini ve istikrarını koruyacaklarını belirterek işgalci Türk devletine karşı da mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Şehit Aileleri Çelebi İlçe Meclisi Eşbaşkanı Cihan Eli, “İşgalci Türk devleti bölge halkının ne yaptığını çok iyi biliyor. Gücümüzü şehitlerden, şehit çocuklarından ve annelerinden alıyoruz. Onun için bu şehitlerin mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Şehit Ciwan Efrîn’in ailesi adına konuşan kuzeni, Efrîn halkının mücadelesini sürdüreceğini ve kimsenin iradelerini kıramayacağını belirterek Efrîn’i işgalci Türk devleti ve çetelerinin elinden kurtarıp topraklarına geri döneceklerini söyledi.

Şehitler Ciwan Hesen Hemkero (Ciwan Efrîn) ve Ednan Osman (Koçer), düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.