Şehit Dilşêr Efrîn son yolculuğuna uğurlandı

HRE savaşçısı Şehit Dilşêr Efrîn (Ferhad Nasan), Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’nde düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Dilşêr Efrîn’in cenazesini Avrîn Hastanesi’nden alan halk Ehrez ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’ne hareket etti.

Şehitlikte düzenlenen törende bir konuşma yapan Efrîn Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Xedice İbo, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, “Gençlerimiz direnişiyle Türk devletine karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini gösterdi. Bütün dünyaya Efrîn özgürleşene kadar direneceğimizi de gösterdik” dedi.

“Türk devletinin Efrînlilere yönelik izlediği politikanın adı özel savaştır” diyen Efrîn Ekonomi Komitesi Eşbaşkanı Fatme Lekto ise şunları söyledi: “Bu büyük bir savaştır. Bir yandan Şam hükümetinin bölgeye uyguladığı ambargo diğer yandan Türk devletinin bombardımanı devam ediyor. Ebdulhekim Beşar gibileri de kalkıp Efrin’de hiçbir suçun işlenmediğini söyleyebiliyor. Efrîn’de belgelenmiş on binlerce suç var.”

Şehba Meclisi Üyesi Ali Selame de Türk devletinin Efrîn’e yönelik yaptığı bombardımanla sürekli olarak katliam yaptığına dikkat çekerek, her türlü baskıya rağmen Efrînlilerin direnişini sürdürdüğünü kaydetti.

Demokratik Toplum Eğitim Komitesi Üyesi Zêneb Ebdo, şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Törenin sonunda Şehit Dilşêr Efrîn’in cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.