Şehit düşen iki QSD savaşçısı için Kobanê’de taziye

İşgalci Türk devletinin 15 ve 16 Kasım tarihlerinde düzenlediği hava saldırılarında şehit düşen iki savaşçı için Kobanê’de taziye kuruldu.

İşgalci Türk devletinin 15 Kasım ve 16 Kasım tarihlerinde düzenlediği saldırılarda Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Ciwan Efrîn (Hesen Hemko) ve Koçer (Ednan Osman) şehit düşmüştü. Ciwan Efrîn, Kobanê’nin güneyinde, Koçer ise Eyn İsa’da görevinin başındayken şehit düşmüştü.

Şehit Ciwan Efrîn için Kobanê kentinin Xebatkaran mahallesinde, şehit Koçer için ise şehrin doğusundaki Til Êcibê köyünde taziye çadırı kuruldu.

Kobanê ve kırsal halkı taziye çadırlarına giderek iki şehidin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Fırat Bölgesi Genel Meclis Üyesi Salih Nûh, şehit Koçer'in töreninde yaptığı konuşmada şehitlerin fedakarlıklarına vurgu yaptı.

Nûh, "Şehitlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların hayallerini gerçekleştireceğiz. Şehitler bu halkın özgür bir yaşam yaratması için bu halkın gerçekleri öğrenmesi için savaştı, direndi. En kutsal şey onların kanlarıydı ve özgürlük için her şeylerini feda ettiler” dedi.

Salih Nûh, “şehitlerinin kanını yerde bırakmayacaklarına ve düşmandan intikamlarını alacaklarını” belirtti.

Şehit Ciwan Efrîn'in cenaze törenine katılan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Emine Yasin ise, şu ifadeleri kullandı:

"Şehit ailelerine başsağlığı diliyor, özgürlük şehitleri önünde başımızı eğiyoruz. İşgalci Türk devletinin saldırılarını kınıyoruz. Türk devleti saldırarak irademizi yenmek istiyor ama düşman şunu bilsin ki biz her zaman savaşacağız ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız.”