Şehit Hilêl Musa son yolculuğuna uğurlandı

Görevi esnasında şehit düşen Reqa İç Güvenlik Güçleri Üyesi Hilêl Musa, Reqa’da düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Görevi esnasında şehit düşen Reqa İç Güvenlik Güçleri Üyesi Hilêl Musa, Reqa’da yüzlerce kişinin katıldığı bir kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı. Kitle, Musa’nın cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden aldıktan sonra onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Hikumiyê Köyü’ndeki şehitliğe doğru yola çıktı. Konvoy şehitliğin girişinde ise yüzlerce kişi tarafından karşılandı.

Uğurlama töreni İç Güvenlik Güçleri tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. Ardından Şehit Aileleri adına Fatma El-İsa, İç Güvenlik Güçleri adına Egid Aldar, Kadın Evi adına Necah El-Hemud ve Reqa Sivil Meclisi adına ise meclis üyesi Munir El-Xelef birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar şehit ailesine başsağlığı dileyerek, dış güçlerin bölge halkları arasında karışıklık çıkarmak istediklerini ve bu planlar karşısında halkın duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit cenazesi annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.