Şehit kuzeninin adını aldı, aynı yerde şehadete ulaştı

Dêrazor'da şehit olan dayısının oğlunun adını alan ve aynı yerde şehit olan Şehit Herdem Çiya, Qamişlo'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şam hükümetine bağlı çetelerin saldırıları sonucu 26 Ekim'de Dêrazor'da şehit olan Komandos Güçleri savaşçısı Herdem Çîya (Elî Zoro), Qamişlo kentindeki Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ebdulkerîm Ebdulrehman, asla geri adım atmadıklarını ve atmayacaklarını söyledi ve şöyle dedi: "Bu nedenle halk, işgalci devletlerin hedefi haline gelmiştir. Önder Abdullah Öcalan'ın ‘Kurdistan bir zindandır’ belirlemesinde bulunduğundan beri halk kendi iradesiyle şehitlerin çizgisinde düşmanlara karşı özgürlük mücadelesi vermiştir. Hiçbir şekilde mücadelemizden dönmeyeceğiz."

Demokratik İslam Kongresi Üyesi Şêx Omer Elhemîd de başta şehit anneleri olmak üzere tüm şehit ailelerine ve halka başsağlığı dileyerek, şehitlerin fedakarlığına vurgu yaptı.

'ÖZGÜR YAŞAMI İNŞA EDENE KADAR ŞEHİTLERİN ÇİZGİSİNDEYİZ'

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) adına konuşan Qamişlo Askeri Meclisi Komutanı Mihemed Zêdan, 19 Temmuz Devrimi ve ona yönelik saldırılara değindi. Halkların gerçekleştirdiği devrimin başarıya ulaşması nedeniyle, işgalci Türk devleti ve paralı askerleri bölgedeki DAİŞ hücrelerini harekete geçirmeye çalıştıklarını belirten Mihemed Zêdan, "Demokratik bir toplum ve özgür bir yaşamı inşa edinceye kadar şehitlerimizin çizgisinde mücadelemizi yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

Şehit Herdem Çîya'nın dayısının eşi ve 3 şehidin annesi Zeyneb Murad konuştu. Zeyneb Murad, şehidin, 2018 yılında Dêrazor'da DAIŞ çetelerinin gizli hücrelerine yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan YPG savaşçısı oğlu şehit Herdem Çîya'nın (Geylan Îbrahîm) adını aldığını ve onun çizgisinde savaşarak şehit olduğunu dile getirdi.