Şehit Omer Şêxo toprağa verildi

YPG savaşçısı Omer Şêxo, Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

5 Temmuz’da geçirdiği hastalık nedeniyle Hesekê’de şehit olan YPG savaşçısı Omer Şêxo, Dawidiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlikteki tören öncesi YPG, YPJ ve QSD savaşçılarının düzenlediği askeri törende konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Sultan Ehmed, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunarak, onların çizdiği yolda mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

PYD Eş Başkanı Ayşe Hiso da törende yaptığı konuşmada bütün özgürlük şehitlerini anarak, “Şehitlerimizin layık olup, onların yarattığı değerleri ve halkımızın kazanımlarını yok etmek isteyen işgalci Türk devletine karşı duralım” dedi. Türk devletinin işlediği bütün suçlara karşı mücadelenin ısrarla devam edeceğini vurgulayan Ayşe Hiso, “Halk irademizle özgür ve demokratik bir Suriye’yi inşa edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi tarafından, QSD savaşçısı Amar Osman (Birusk) ve HPG gerillası Rüstem Cudi’nin kimlik bilgileri açıklandı. Şehit Omer Şêxo’nun da şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda Şehit Omer’in naaşı, sloganlar ve annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.