Şehit Rehmewî toprağa verildi, HPG'li Mezlûm anıldı

Fırat Kantonu’dan binlerce kişi, şehit Mihemed Emîn Rehmewî’nin cenaze törenine katıldı, HPG gerillası Baran Mezlûm’u andı.

Fırat ve Minbic kantonlarında yüzlerce kişi, kurum ve kuruluşlar ile Özerk Yönetim ve siyasi parti temsilcileri, şehit Mihemed Emîn Rehmewî’nin cenaze törenine katıldı.

Fırat Kantonu Şehit Dicle Şehitliği’nde bir tören düzenlendi ve şehidin cenazesi Qinê ilçesine bağlı Qibê köyünde toprağa verildi.

Yine 5 Eylül 2012’de Şırnex’in Elkê ilçesinde şehit düşen HPG gerillası Şehit Baran Mezlûm (Halim Mistefa) anıldı.

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Hesen Mişî, “Şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz ve özgürlük şehitleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimizin intikamını alacağız. En büyük zafer şehitlerimize ve Önder Apo’ya sahip çıkmamızdır” dedi.

'İŞGALİ KABUL ETMEYECEĞİZ'

Kobanê Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Leyla Ehmed ise “Şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz ve şehitlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. İşgalci devletleri hiçbir zaman yanımızda kabul etmeyeceğiz ve demokratik ulus projemize sahip çıkacağız. Şehitlerimize düşmandan intikâmlarını alacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Minbic Askeri Meclisi üyesi Mihemed Mewas da düşmanın hiçbir zaman Kürt halkının iradesini kırmayı başaramayacağını belirterek, “Şehitlerimizin takipçisi olacağımız sözünü yineliyoruz” şeklinde konuştu.

Ardından şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.